Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε εκδηλωθείσες εστίες μολύνσεων



Με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, κλιμάκιο του Τμήματος Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και εκπροσώπους του Κέντρου Ειδικών Νοσημάτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Δημοτικές Κοινότητες Άρματος και Μελισσοχωρίου και ενημέρωσαν τους πολίτες αναλυτικά για τους τρόπους προφύλαξης και καταπολέμησης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Επίσης δόθηκε εντολή σε εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για τον ψεκασμό όλων των εστιών μόλυνσης καθώς ζητήθηκε και η συνδρομή των Δημάρχων.
Μετά από ειδική άδεια που παρείχε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έλαβε χώρα ψεκασμός εκνέφωσης στους δύο οικισμούς.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας πραγματοποίησε επανειλημμένως ψεκασμούς στα Βάγια, στο Νεοχωράκι, στο Κάστρο, στην περιοχή Σχηματαρίου και σε άλλους οικισμούς που υπήρχαν επικίνδυνες εστίες και φυσικά οι ψεκασμοί συνεχίζονται.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κώστας Μπακομήτρος (φωτογραφία), δήλωσε: η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα εγκυμονεί κινδύνους σε ανθρώπους και ζωικό πληθυσμό.
Είναι σαφής η εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά, για συνεχή παρακολούθηση σε όλη την Περιφέρεια των πάσης φύσεως φαινομένων που εγκυμονούν κινδύνους μολύνσεων και ασθενειών και η άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: