Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Λειτουργία Παραρτήματος της Δ/νσης Π.Ε Βοιωτίας στη ΘήβαΤο Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήβας « Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, το οποίο ψηφίστηκε και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει και την κατάργηση όλων των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης( άρθρο 33), θεωρεί ότι η ύπαρξη του Γραφείου Π.Ε Βοιωτίας είναι ζωτικής σημασίας για τα ευρύτερα συμφέροντα της περιοχής μας στην ευαίσθητη και μεγάλη περιοχή της Ν.Α Βοιωτίας.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, το Υπουργείο Παιδείας δεν πρέπει να αγνοεί ότι το συγκεκριμένο Γραφείο που εδρεύει στη Θήβα έχει υπό την εποπτεία του 100 Σχολικές μονάδες (50 Νηπιαγωγεία και 50 Δημοτικά) με 5.200 μαθητές, 600 μόνιμους και 200 αναπληρωτές δασκάλους και προσφέρει, επί σειρά ετών, άμεσα ποιοτικές υπηρεσίες στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους πολίτες της επαρχίας Θηβών. Κι ακόμη ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας μας που αποτελείται από τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας , Αλιάρτου με συνολικό πληθυσμό 72.497 κατοίκους ενώ είναι χώρος υποδοχής του μεγαλύτερου αριθμού αλλοδαπών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το Γραφείο Π.Ε. Βοιωτίας μέχρι σήμερα στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και νυν Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΣΘΩΜΑ για τη στέγασή του, άρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση για το Δημόσιο.
Το Δ.Σ του Συλλόγου προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα για την Εκπαίδευση, στην τόσο μεγάλη και ευαίσθητη περιοχή μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος
ζητά από το Υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα,
να λειτουργήσει Παράρτημα της Δ/νσης Π.Ε Βοιωτίας στη Θήβα, στο χώρο του Γραφείου Π.Ε Βοιωτίας, το οποίο θα εξυπηρετεί άμεσα εκπ/κούς, μαθητές, γονείς και πολίτες της περιοχής.
Το αντίθετο θεωρούμε ότι θα οδηγήσει την περιοχή μας στην απομόνωση και αποδυνάμωσή της.


Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Στρατή Ευγενία

Δεν υπάρχουν σχόλια: