Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ενημερωτικές συναντήσεις για τους αγρότες με πρωτοβουλία του Δήμου Ορχομενού



Ενημερωτική συνάντηση των τοπικών ελαιοκαλλιεργητών πραγματοποιήθηκε στο Διόνυσο την Πέμπτη 28 Αυγούστου με πρωτοβουλία του δήμου Ορχομενού στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης, ο αρμόδιος για την αγροτική ανάπτυξης Σεραφείμ Αγραφιώτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ζυγούρης και ο γεωργοοικονομολόγος Κώστας Σφουντούρης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες ένταξης του συνόλου του ελαιοκομικού δυναμικού της περιοχής σε προγράμματα επιδότησης παραγωγής ποιοτικού προϊόντος (όπως Βιολογικής καλλιέργειας, καλλιέργειας ολοκληρωμένης διαχείρισης κ.α.) καθώς επίσης οι δυνατότητες αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τυποποίησης και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και οι προοπτικές δημιουργίας ομάδας παραγωγών.
Ο κ. Ξηρογιάννης παρουσίασε τον σχεδιασμό του δήμου σχετικά με την Αγροτική Ανάπτυξη ενώ ο κ. Αγραφιώτης παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση στο τοπικό διαμέρισμα του Διονύσου. «Η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγροτικό τομέα και θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τέτοιου είδους συναντήσεις, με τους αγρότες του δήμου, είτε γενικής ενημέρωσης είτε επιμέρους θεματικού ενδιαφέροντος ανά περιοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: