Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Τροφώνια 2011: Οι Γυναίκες της Βοιωτίας τραγούδησαν και χόρεψαν την Παράδοση!
Tη δήλωση αυτή έκανε στο Orchomenos Press λίγο πριν από την έναρξη της βραδιάς το περασμένο Σαββατόβραδο η αεικίνητη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιλήα, μια βραδιά αφιερωμένη στην Παράδοση! Η εκδήλωση περιλαμβάνονταν στα φετινά «Τροφώνια 2011» του Δήμου Λεβαδέων, τα οποία θα συνεχιστούν έως και τα τέλη του Σεπτέμβρη.


... Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας και Πανταζή, έχοντας στο πλευρό της μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (κκ. Ελένη Σφουντούρη (Αντιπρόεδρος), Άννα Χαρέμη (Γραμματέας), Βάσω Κωτούλα (Ταμίας) και Ανθή Ρουσσέτη (β` ταμίας) ξεκίνησε να ξετυλίγει με στίχους και λόγια όλα όσα θα ακολουθούσαν στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας. «Να αρχίζουν τα όργανα»… είπε και η ζωντανή ορχήστρα συνόδευσε τη μικτή χορωδία της Δαύλειας, με την οποία άνοιξε η εκδήλωσή τους.
Υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Καρούζου ερμήνευσαν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια ενώ με το χειροκρότημα τους οι θεατές ζέσταναν ακόμη περισσότερο την βραδιά. Την χορωδία "σύστησε" στο κοινό, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δαύλειας κα Βάσω Κοτούλα...
Στη συνέχεια, σειρά είχε ο χορός από το εντυπωσιακό γυναικείο σχήμα του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου, που απέδωσε χορούς από τη Θράκη…... ενώ και πάλι ο λόγος, πήρε τη θέση του στη βραδιά των γυναικών του Νομού μας. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα της περιοχής μας, η Λεβαδείτισσα συγγραφέας και ποιήτρια κα Καίτη Σαμαρτζη, μέλος και πολλά Σωματεία της Βοιωτίας (Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, Σύλλογος Λεβαδεών της Αθήνας, Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, κ.α.) καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας, χάρισε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ένα ποίημα που έγραψε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Ας την ακούσουμε…Ακολούθως και πάλι χορός αλλά από τα φυτώρια της Ομοσπονδίας, τα μέλη του μοντέρνου σχήματος του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας, που ανέβασαν την ένταση με το δικό τους τρόπο!Χορός και τραγούδι! Τη «σκυτάλη» στη βραδιά πήρε μια ακόμη ξεχωριστή μορφή για την εγχώρια πολιτιστική μας ζωή. Η κα Λένα Σιμιτσάκου, μια «αθόρυβη» Βοιωτή σοπράνο, μας ταξίδεψε με τη μελωδική της φωνή μέσα από γνωστά παραδοσιακά ακούσματα που τα απέδωσε με την μοναδικότητα του χαρίσματός της…
Η βραδιά έκλεισε με χορό, από τη μικτή ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης σε Στερεοελλαδίτικα ακούσματα, αποσπώντας το τελευταίο και πιο θερμό χειροκρότημα.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας κα Βάσω Τσόνογλου Βυλλιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδεών κκ.Βασίλειος Παπαλάμπος (που χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου Λεβαδεών) και Κων.νος Ρούτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, κ.α. Ξεχωριστή αναφορά έκανε η κα Πανταζή στο Επιμελητήριο Βοιωτίας για την οικονομική ενίσχυσή τους στην εκδήλωσή τους. Και του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια: