Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία εθνικής αντίστασης (κεντρική πλατεία Λιβαδειάς) 10.00΄ το πρωί .


ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2023

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην 24ωρη  Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 1η Μάη 2023, τιμώντας τους χιλιάδες εργάτες, που πάλεψαν σκληρά σ’ όλο τον κόσμο, για τις μεγάλες κατακτήσεις του Εργατικού Κινήματος.

   Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία εθνικής αντίστασης  (κεντρική πλατεία Λιβαδειάς) 10.00΄ το πρωί .

  1η ΜΑΗ 1886 - 1η ΜΑΗ 2023, 137 χρόνια μετά οι εργάτες σηκώνουμε ψηλά τα λάβαρά μας.

  Προχωράμε  μπροστά  και τιμάμε αγωνιστικά τα αδέλφια μας , που έπεσαν για  το δίκιο της Τάξης μας . Προχωράμε στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγου, οι διακόσιοι της Καισαριανής , οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι εργάτες που δίνουν κάθε μέρα τον ιδρώτα και το αίμα τους στα γιαπιά , στα εργοστάσια, στα λιμάνια , παντού. 

  Η 1η ΜΑΗ είναι η δίκη μας γιορτή. Είναι η δίκη μας μέρα. 

Η λαϊκή οργή για το έγκλημα στα Τέμπη εξακολουθεί και συγκλονίζει την χώρα, απαιτώντας να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ληφθούν μέτρα για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

  Στα Τέμπη, για το έγκλημα που έγινε, οι εργαζόμενοι, οι  νέοι άνθρωποι και όλος ο λαός κατάλαβαν ότι η αιτία είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή σαν καύσιμη ύλη, στο βωμό του κέρδους. Καμιά κυβέρνηση δεν μας χαρίστηκε. Καμιά εργοδοσία δεν μας λυπήθηκε. Έσπειραν στις ζωές μας φτώχεια, ανέχεια , μισή δουλειά, ανεργία, ενώ ταυτόχρονα μας λοιδορούν με pass και καλάθια του νοικοκυριού . Δεν  ταιριάζει στην αξιοπρέπειά μας, μια ζωή με ανικανοποίητες ανάγκες και ψίχουλα αυξήσεις.  Δεν μας ταιριάζει μια ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια για κάθε είδους πρώτης ανάγκης και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής. Δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς συναδέλφους και δεκάδες σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, όπου η έλλειψη μέτρων ασφάλειας τους μετατρέπει σε μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών». 

  Οι εργατικοί αγώνες είναι οδηγός και ελπίδα. Καμία κυβέρνηση, κανένας «σωτήρας» δε θα δώσει λύση στα οξυμένα μας προβλήματα! Η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε εργάτες που απεργούσαν και συναντούσαν την εργοδοτική βία και την καταστολή, γύρω απ’ τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, η διεθνής αλληλεγγύη που εκφράστηκε προς τους λαούς άλλων χωρών, η πραγματική ενότητα των εργαζομένων που εκφράζεται στις γειτονιές κόντρα στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος, αποδεικνύουν πως το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε στις σημερινές συνθήκες.

 

     Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

 

·        Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

·       Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

·       Έλεγχος και μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας

·       Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και πολιτικής προστασίας.

·       Συλλογικές Συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

·       Προστασία της πρώτης κατοικίας, όχι σε πλειστηριασμούς, εξώσεις, διακοπές ρεύματος και νερού

·       Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

 

   ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ  1 ΜΑΗ  ΩΡΑ 10.00΄     

                           ΣΤΗΝ   ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

                                              Για       το       Δ.Σ.

                                        

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

     ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: