Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχειστη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Β.Θ.) «BOOKFAIR 2023»

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχοντας ως βασικό μέλημα την προώθηση και την ενίσχυση του Πολιτισμού, ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Β.Θ.) «BOOKFAIR 2023», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Μαΐου έως και τις 7 Μαΐου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO με τιμώμενη την Αμερικανική Λογοτεχνία (Η.Π.Α.).

 Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι η μόνη διεθνής έκθεση βιβλίου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και αποτελεί το σημαντικότερο ετήσιο ραντεβού για εκατοντάδες εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, λογοτεχνικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, ιδρύματα, φορείς και οργανισμούς για το βιβλίο από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Δυτική Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο. 

Με την συμμετοχή της στην έκθεση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιδιώκει να αναδείξει τη σημασία του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού. Ταυτόχρονα θα αναδειχθούν συγγραφείς που κατάγονται ή και διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένο τμήμα του εκθεσιακού χώρου. Εκεί, θα φιλοξενηθούν δωρεάν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εκθεσιακό γεγονός. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαρία Αναγνώστου δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, σε έναν θεσμό που συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην περαιτέρω επαφή μας με το σπουδαιότερο προϊόν της τυπογραφίας - το βιβλίο. Το μέσο της διάδοσης κάθε πολιτισμού, το "όχημα" της πνευματικής και μαθησιακής ολοκλήρωσής. Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε συμμέτοχοι σε μία γιορτή δημιουργίας και φιλαναγνωσίας, στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, στη συνάντηση με βιβλιόφιλους όλου του κόσμου, στο μοίρασμα ιδεών, εμπειριών και συναισθημάτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: