Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ρεκόρ όλων των εποχών σε ψηφιακές συναλλαγές στο Gov Gr τον Μάρτιο

 


👉Εκδόθηκαν 1,09εκ. ψηφιακά έγγραφα σε ένα μήνα

👉Το 2022 1,2 δις ψηφιακές συναλλαγές όταν το 2018 ήταν μόλις 8,8εκ.

👉Πάνω από 1500 ψηφιακές υπηρεσίες διαθέσιμες σε 3 έτη

Ρεκόρ έκδοσης ψηφιακών εγγράφων που έφτασαν τα 1.099.079 σημειώθηκε τον Μάρτιο. Ένα νούμερο που δείχνει την «ψήφο εμπιστοσύνης» των πολιτών στο gov.gr για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση.

Ειδικότερα οι ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις έφτασαν τις 782.913, οι εξουσιοδοτήσεις τις 158.540, η ψηφιακή βεβαίωση ιδιωτικού συμφωνητικού τις 3.123.

Ο Κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, λέγοντας ότι «αγκάλιασε την πρόοδο, αυτό που έχει γίνει στην ψηφιακή εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων», υπογραμμίζοντας ότι «η εκθετική αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών αποτυπώνει το μέγεθος της διευκόλυνσης στην καθημερινότητα. Συνεχίζουμε ψηφιακά».

Ο Υπουργός τόνισε ότι από 8,8 εκατ. ψηφιακές πράξεις το 2018, το περασμένο έτος έγιναν 1,2 δισεκατομμύριο πράξεις που σημαίνει αντίστοιχες ουρές σε γκισέ που γλίτωσαν οι πολίτες.

«Οι αλλαγές ξεκίνησαν αμέσως. Το 112 ετέθη πρώτη προτεραιότητα», στα διόδια χρησιμοποιείται ο ίδιος πομποδέκτης, έγινε απλούστευση της δήλωσης γέννησης, καταργήθηκε το φαξ, «επιταχύναμε λόγω covid την πλατφόρμα και έτσι το gov.gr ήρθε 2 μήνες νωρίτερα».

Συνέχισε θυμίζοντας το 13033, την άυλη συνταγογράφηση, τη Βίβλο ψηφιακού μετασχηματισμού, το 5G, «ενώ ξεκινήσαμε στη σταθερή τηλεφωνία, έχουμε την οπτική ίνα με κάλυψη 1,3 εκατ. γραμμών μέχρι σήμερα & πρέπει να φτάσουμε 4,8 το 2027», ενώ μίλησε για το ΚΕΠ live (τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο ΚΕΠ) και για το πρότυπο σύστημα εμβολιασμού.

«Υπήρξαν πολλές επενδύσεις από εταιρείες, όπως Amazon, Microsoft, google, το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid που το εισηγηθήκαμε σε άλλες χώρες, το My Health που είναι πρόπλασμα ιατρικού φακέλου, οι ''έξυπνες πόλεις'' για τους 332 δήμους. Και με το ΜΙΤΟΣ η Ελλάδα γίνεται η 1η χώρα που μετρά τις διαδικασίες και έχουμε ήδη αποτιμήσει πάνω από 5.000, οι οποίες την επόμενη τετραετία θα ψηφιοποιηθούν όλες. Και βέβαια το wallet, το οποίο θα επεκταθεί», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

#govgr #πιερρακακης #κυβερνηση #ψηφιοποίηση #Ελλαδα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: