Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Σε συζήτηση δέκα δημάρχων ο Δήμαρχος Δελφών Π. Ταγκαλής: «Βαριά μας βιομηχανία η πολιτισμική μας κληρονομιά»

 


Στη συζήτηση με τίτλο «Ματιά στο μέλλον», στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, συμμετείχε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Δέκα Δήμαρχοι συζήτησαν εστιάζοντας στο πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να «αγκαλιάσει» την καινοτομία, επενδύοντας ταυτόχρονα στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Ο κ. Ταγκαλής αναφέρθηκε αρχικά στο όνομα που φέρει ο Δήμος Δελφών, ένα τεράστιο Brand Name, κάτω από το οποίο επιχειρείται να συμβαδίσουν αρμονικά όλες οι Δημοτικές του Ενότητες, αξιοποιώντας φυσικά η κάθε μία τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τόνισε επίσης πως μέσω των έργων που έχουν γίνει, δρομολογηθεί ή σχεδιαστεί, στόχος είναι η περιοχή να συμπορευτεί  με τις νέες συνθήκες, έχοντας σύμμαχο την τεχνολογία.

Στο σημείο εκείνο ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα εμπόδια που θέτει σε αυτή την προσπάθεια η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, σημειώνοντας πως αν σε αυτό υπάρξει βοήθεια από την πλευρά της πολιτείας, με μόνιμο προσωπικό, τότε οι Δήμοι θα γίνουν πολύ πιο αποδοτικοί στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε ακολούθως ο κ. Ταγκαλής, απευθυνόμενος επί της ουσίας προς την πολιτεία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες θα πρέπει να επανεξετάσουν το ρόλο της τοπικής διοίκησης, παρέχοντάς της περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και πόρους.

Εστίασε στον τουρισμό, ο οποίος έχει για τη χώρα πολλαπλά οφέλη, θέτοντας όμως το ζήτημα των υποδομών, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού προκειμένου οι παρεχόμενες υπηρεσίες να βελτιωθούν. Μάλιστα στο σημείο εκείνο τόνισε πως η βαριά βιομηχανία του τόπου εδράζεται στην  πολιτισμική κληρονομιά, καταλήγοντας με τη διευκρίνηση ότι αυτός ο τομέας αποτελεί την προμετωπίδα του τουριστικού προϊόντος.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Μαρία Σαμολαδά, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι:

·        Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου

·        Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος

·        Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης

·        Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος

·        Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης

·        Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας

·        Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας

·        Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος

·        Λάρνακας κ. Ανδρέας Βρύζας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: