Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ιωάννης Περγαντάς με την Ειδική Σύμβουλο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, για Διεθνή Δικαιώματα Αναπηρίας και Εκπαίδευσης, Σαρά Μινκάρα στο Delphi Economic Forum

 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ιωάννης Περγαντάς, αποδεχόμενος την πρόσκληση από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, συναντήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου στην Αθήνα με την Ειδική Σύμβουλο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, για Διεθνή Δικαιώματα Αναπηρίας και Εκπαίδευσης, κυρία Σαρά Μινκάρα, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση και στα πλαίσια συνεργασίας των δύο χωρών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος και την συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία.

Την επομένη, στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αντιπεριφερειάρχηςείχε εκ νέου συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με την κ. Μινκάρα, καθώς και άλλων Συμβούλων της Αμερικανικής Πρεσβείας, για θέματα Εκπαίδευσης και Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

ΟΑντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Ιωάννης Περγαντάς δήλωσε τα εξής: «Είχαμετην χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στην Αθήνα και στους Δελφούς την Ειδική Σύμβουλο του Προέδρου Μπάιντεν, κυρία Μινκάρα με την οποία ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς και το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Ελλάδα, για την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των συμπολιτών μας με Αναπηρία, η οποία βοήθεια μεταφράζεται τόσο σε συχνή επικοινωνία ανταλλαγής απόψεων όσο και υλικοτεχνική βοήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: