Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση την Δευτέρα 1η Μάη στις 10:00 πμ

 


Η 1η Μάη είναι ημέρα πάλης, διεκδίκησης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου!

Με νωπό στην μνήμη μας πως «οι ζωές των εργαζομενων γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους», τόσο από τους φονικούς σεισμούς στις γείτονες χώρες όσο και με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, και στον απόηχο των ελπιδοφόρων μαζικών κινητοποιήσεων στην χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνεχίζουμε δυναμικά στο εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη για την προστασία της υγειας και της ζωής μας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι στενά συνδεδεμένη και με τον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι στην Υγεία για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης (τόσο της σημερινής όσο και όσων κυβέρνησαν) στην Υγεία, ενάντια στην υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ με στόχο την ιδιωτικοποίηση του (ήδη γίνονται εξαγγελίες για αλλαγή του δημοσίου χαρακτήρα των νοσοκομείων σε Ν.Π.Ι.Δ.) και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Δεν ανεχόμαστε πλέον να μην γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την άρτια και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Δεν ανεχόμαστε πλέον η απαξίωση και η αποδόμηση του Ε.Σ.Υ να γίνεται το όχημα και το μέσον αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος Υγείας αγωνιζόμαστε μέσα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλευρό των ασθενών υπό δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Δευτέρα 1η Μάη 2023, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:00π.μ.,μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της πόλης.

Διεκδικούμε δυναμικά:

·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

·         Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·         Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

·         OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

·         Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

·         Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης.

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα λαϊκά νοικοκυριά.

·         Αφορολόγητο στις 12.000 €.

 

Στον δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγου, σε όλους εκείνους που επέλεξαν τον αγώνα από το να μείνουν «ήσυχοι» απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                                    ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

           

Δεν υπάρχουν σχόλια: