Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Επίσκεψη των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βοιωτίας σε φορείς της Θήβας

 


Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  την Παρασκευή 21 Απριλίου επισκέφτηκαν υπηρεσίες της Θήβας.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας είναι έτοιμη- έστω και μετά από αρκετές καθυστερήσεις- να ξεκινήσει τη δοκιμαστική λειτουργία της στις 2 Μαΐου. Έγινε ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και διαπιστώθηκε η χρησιμότητα του έργου που έγινε αποκλειστικά με δημόσια δαπάνη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά μας τονίστηκε η σημασία που έχει να χρηματοδοτηθούν και οι ΜΕΑ Χαλκίδας, Λαμίας και Άμφισσας αποκλειστικά με δημόσια χρηματοδότηση και όχι με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι μία υπόσχεση του αρμόδιου υπουργείου που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Επίσης, οι εργαζόμενοι του φορέα θα πρέπει να προσλαμβάνονται από τον ΦΟΔΣΑ και όχι μέσω εργολαβικών συμβάσεων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Θήβας όπου υπήρξε ενημέρωση από το Σωματείο Εργαζομένων. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων  στο κομμάτι της ελλιπούς χρηματοδότησης, την υποστελέχωση, την ομηρία των συμβασιούχων εργαζόμενων, την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας-σίτισης- φύλαξης από εργαζόμενους του νοσοκομείου και όχι από εργολάβους όπως προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση της ΝΔ που κοστίζει διπλάσια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι συζητήσεις με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο Δημαρχείο Θήβας όπου συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γ. Αναστασίου τα προβλήματα του δήμου. Υποστελέχωση, μειωμένες χρηματοδοτήσεις έργων, απευθείας αναθέσεις και προσπάθειες ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών είναι τα βασικά προβλήματα του Δήμου Θηβαίων αλλά και όλων των δήμων της χώρας.

Από την πλευρά μας ζητήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και να διεκδικηθούν έργα και προσωπικό ώστε να στηριχτούν δήμος  και πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται ως κυβέρνηση:

·        να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

·        να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων

·        να ενισχύσει και να επεκτείνει τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διευρύνει τις αρμοδιότητές της.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: