Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Γιώργος Μουλκιώτης: «Έκθετη η Κυβέρνηση για την κωλυσιεργία πράδοσης αδιάθετων εργατικών κατοικιών στη Θήβα»


 

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα των αδιάθετων  εργατικών κατοικιών στη Θήβα.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, με επιστολή προς τον πρώην ΟΑΕΔ (νυν ΔΥ.ΠΑ.), τόνιζε πριν από δύο χρόνια ότι τον Νοέμβριο 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα 9 αδιάθετες εργατικές κατοικίες (1 στον οικισμό Θήβα ΙΙ και 8 στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ), ενώ ενημέρωνε ότι στον οικισμό Θήβα ΙΙ σε κατοικίες όπου έχει γίνει οριστική παράδοση, πολλοί δικαιούχοι, ενώ έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει ακόμα την κυριότητα. Αντίστοιχα, στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ, που αποτελείται από περίπου 370 κατοικίες, οι κατοικίες δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 24 χρόνια. 

Τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της αναπάντητης αναφοράς μου με αριθμό πρωτοκόλλου 88/14-10-2022, η ηγεσία του Υπουργείου είχε αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος και την μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, και ενημέρωσε ότι την 1η Νοεμβρίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΥ.ΠΑ. συζήτησε το θέμα με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιών σε έντεκα διαμερίσματα στον Οικισμό Θήβα 2 και Θήβα 3» και ενέκρινε τη σκοπιμότητα της εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου για την αποκατάσταση ζημιών συνολικού προϋπολογισμού 936.687 ευρώ, με δέσμευση της σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό της ΔΥ.ΠΑ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της παραπάνω αναπάντητης αναφοράς, δεν δόθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα ως προς την εκτέλεση των επισκευών και την παράδοση των κατοικιών τους δικαιούχους και δεν υπάρχει καμία περαιτέρω εξέλιξη.

Κατόπιν αυτών, ο Βοιωτός βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει: 

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκτέλεση των επισκευών ώστε οι 9 δικαιούχοι, να παραλάβουν τα παραχωρητήρια των κατοικιών που παραμένουν απαράδοτες στις εργατικές κατοικίες των οικισμών Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ.
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί, ώστε οι δικαιούχοι που περιμένουν χρόνια, να παραλάβουν επιτέλους τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών τους στις εργατικές κατοικίες των οικισμών Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: