Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο κ. Γιάννης Περλεπές επικρατέστερος υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς!


Η αποχώρηση του Κώστα Μπακογιάννη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο σημείωμα, σε συνδυασμό με τον νέο εκλογικό νόμο, σηματοδοτεί σημαντικές πολιτικές – αυτοδιοικητικές εξελίξεις στην περιφέρεια μας.
Ο αρχικός προσανατολισμός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη, θεωρείται “καμμένη” από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα της Αττικής, ίσως μάλιστα μετά την αποπομπή Τόσκα πάρει η μπάλα και τον ίδιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο αυτό το δράμα ο κ.Αναγνωστάκης ήταν κυριολεκτικά χαμένος, ουδείς ασχολήθηκε μαζί του αν και θεσμικά έχει μείζονες αρμοδιότητες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!
Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια νέα υπαναχώρηση.
Επιστρέφουν στην προγενέστερη στήριξη του δημάρχου Σκύρου Μιλτιάδη Ε. Χατζηγιαννάκη.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως εστιάζεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την υποψηφιότητα που η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει για την περιφέρειά μας.
Οσον αφορά στο ΚΙΝΑΛ κυκλοφορεί ευρέως ένα σχέδιο –καταχθόνιο-κατά τους πλέον καχύποπτους ότι «σμπρώχνεται» πιθανή υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή ώστε να βγει από το… οπτικό πεδίο «πονηρού πολιτευτή» που λέει και ο Σαββόπουλος! Προοπτική που δεν φαίνεται όμως να περπατάει!
Η βέβαιη πλέον κάθοδος του κυρίου Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων, αδιαμφισβήτητα αφήνει σημαντικό κενό που ναι μεν συγκυριακά μπορεί να καλυφθεί με οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα, αλλά λόγω Κλεισθένη δεν αρκεί μόνον ο συνδυασμός ενός υποψήφιου περιφερειάρχη να έχει σχετική πλειοψηφία την πρώτη Κυριακή, το διακύβευμα είναι πως θα εξελιχθεί η διαδικασία τη δεύτερη Κυριακή στο πρόσωπο του υποψηφίου περιφερειάρχη.
Αν για παράδειγμα ο πρώτος συνδυασμός δεν εξασφαλίζει μία ποσοστιαία διαφορά της τάξης του 10%, είναι πολύ πιθανό τη δεύτερη Κυριακή να καταγραφεί μιας πρώτης τάξης έκπληξη και να σημειωθεί ολική ανατροπή.
Οι έως τώρα πληροφορίες λένε ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις στον γνωστό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια Σίμο Κεδίκογλου να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Ο ίδιος όμως θεωρεί βέβαιη την επανεκλογή του ως βουλευτής, με προοπτική σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία να αναλάβει θέση κυβερνητικής ευθύνης, οπότε δεν καίγεται να γίνει Περιφερειάρχης από… υπουργός!
Ο κύριος Κεδίκογλου γνωρίζει επίσης ότι η υποψηφιότητα προσώπου προερχόμενου από την Εύβοια μπορεί να εξασφαλίσει για λόγους τοπικιστικής συσπείρωσης, ένα σημαντικό ποσοστό στον νομό της Εύβοιας όχι πάντως σε επίπεδο απόλυτης υπεροχής γιατί απέναντί του θα έχει επίσης έναν εξ Ευβοίας υποψήφιο, αλλά και γιατί ψηφοφόροι Νομών όπως της Φθιώτιδας, της Ευρυτανίας πιθανόν και της Φωκίδας, αλλά κυρίως της Φθιώτιδας του δεύτερου μεγαλύτερου νομού της περιφέρειας, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση ο νέος περιφερειάρχης να προέρχεται από το νομό της Εύβοιας.
Αυτό βέβαια ισχύει και για την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν διαθέτει πολιτικό προσωπικό ευρύτερης εμβέλειας και αποδοχής για παράδειγμα στο νομό της Βοιωτίας πολύ δε περισσότερο στους νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας ο… κλήρος πέφτει στη Φθιώτιδα!
Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει το… δαχτυλίδι σε οποιοδήποτε συνεργάτη του και το καυτό κάστανο καλείται να το αγγίξει με τα χέρια του ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συζητήσεις που έχουν γίνει με πρόσωπα που έχουν πολιτική παρουσία τώρα αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, δεν φαίνεται να βρίσκουν ιδιαίτερη προθυμία να σηκώσουν τον σταυρό της Περιφερειακής υποψηφιότητας.
Προφανώς λόγω συγκυρίας θέλουν να επιλέξουν το στίβο της λεγόμενης κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή την Βουλή.
Εκτιμούν ότι τώρα με την ευρεία δημοκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει ο δρόμος για την είσοδό τους στη Βουλή.
Άνθρωποι που ασχολούνται αρκετά χρόνια με τα κοινά στην περιοχή μας εκτιμούν ότι με τη φθορά που έχει υποστεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ οποιοσδήποτε και αν είναι υποψήφιος από τη Νέα Δημοκρατία θα πάρει την πρωτιά, αλλά όπως προαναφέρθηκε το κομβικό σημείο δεν είναι αυτό, θα είναι η διαφορά την οποία θα εξασφαλίσει ο πρώτος από το δεύτερο συνδυασμό.
Εδώ φαίνεται να παίζει δυνατά το όνομα περιφερειακού συμβούλου και πρώην αντιπεριφερειάρχη με ισχυρούς δεσμούς με την μεγαλύτερη εφοπλιστική οικογένεια της χώρας και όχι μόνο.
Πρόκειται για τον συμπολίτη μας Γιάννη Περλεπέ διευθυντή της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας Ναυτεμπορική, ο οποίος έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής και στο απώτερο παρελθόν όταν διατέλεσε πρόεδρος της ΠΕΛ και έκανε μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αρκετές καινοτομίες στην διοργάνωση του θεσμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Περλεπές έχει καλή πρόσβαση στο Γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και η πιθανή υποψηφιότητα του θα είναι αποδεκτή.
Οψόμεθα…

Πηγή http://www.lamiafm1.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: