Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Γιάννης Περλεπές: Η έξοδος από τα μνημόνια…μια ρεαλιστική προσέγγιση...











Του Γιάννη Περλεπέ* 
Η έξοδος της Ελλάδος  από τα μνημόνια, αποτελεί άλλη μια αφορμή για να αναλογιστούμε ποιες ήταν οι λάθος επιλογές μας, που οδήγησαν τη χώρα και όλους εμάς στην πρωτοφανή δοκιμασία της περασμένης οκταετίας, και να μην τις επαναλάβουμε.
Η ειλικρίνεια προς τον πολίτη, αποτελεί μονόδρομο για τους υπεύθυνους πολιτικούς. Κι η ειλικρίνεια υπαγορεύει ότι μια τέτοια μέρα, ολόκληρη η Ελλάδα και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, έπρεπε να έχουν ετοιμάσει αυτό που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος: Ένα ρεαλιστικό, συνεκτικό κι εφαρμόσιμο σχέδιο για ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας. Για ενθάρρυνση του επιχειρηματικού δαιμονίου του Έλληνα. Για τόνωση της παραγωγής και της εξωστρέφειας της οικονομίας. Για να γίνει η ζωή όλων μας, καλύτερη.
Η Ελλάδα, όλοι εμείς,δεν χρειαζόμαστε άλλους μύθους. Έχουμε ανάγκη από ένα πολιτικό σχέδιο κι από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν για την πραγματοποίησή του.
Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα της 21ης Αυγούστου: Να μην ξανακάνουμε τα λάθη που μας οδήγησαν σε αυτή την περιπέτεια. Είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς από εμάς.

*Ο κ. Γιάννης Περλεπές είναι Διευθυντής της οικονομικής εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: