Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Δεν συνάντησαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας τον Υπουργό Παιδείας στη Λαμία - Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στη Λαμία για την προώθηση της μεταρρύθμισης στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα την 10η Αυγούστου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία της Π.Ε.Δ.,  στη Λαμία, μετά την με αρ. πρωτ.: 765/07-08-2018 πρόσκληση του κου Υπερήφανου Λουκά, Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου του Δ.Σ., σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα (21) μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκατέσσερα (14).


Κατά τη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με θέμα την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στη Λαμία για την προώθηση της μεταρρύθμισης στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα υπήρξε τοποθέτηση όλων των παρόντων μελών και διενεργήθηκε ουσιαστικός διάλογος, προκειμένου να ακουστούν όλες οι θέσεις και απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία πρόσκληση για συνάντηση με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που αποτελεί το μοναδικό αντιπροσωπευτικό όργανο των Δήμων, που με τη σειρά τους εκπροσωπούν άμεσα τους πολίτες κι επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει έως σήμερα ανταπόκριση από το Υπουργείο επί της πρότασης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει σημειωτέον κατατεθεί επίσημα στις 18 Απριλίου 2018, το ΔΣ της ΠΕΔ – αφού είχε ήδη αποχωρήσει ο Αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Καπεντζώνης - αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Στιγμιότυπο από την παράδοση του ψηφίσματος από τον Πρόεδρο
της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχο Ορχομενού
κ. Λουκά Υπερήφανο στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου 
Ψήφισμα Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στη Λαμία για την προώθηση της μεταρρύθμισης στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα.

1.      Δεν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Λαμιέων, καθώς κρίνουμε ότι η διαχείριση του θέματος από τον Υπουργό, κ. Γαβρόγλου είναι απαξιωτική για την ΠΕΔ. 
2.      Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την επεξεργασμένη πρότασή μας, που εκπονήθηκε από ακαδημαϊκούς και βασίστηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας.
3.      Απαιτούμε την ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, έστω και μετά από τέσσερις (4) μήνες και την αποτύπωση των θέσεων του Υπουργείου επί της πρότασής μας.
4.      Αναμένουμε τον άμεσο ορισμό ημερομηνίας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το αίτημά μας που κατατέθηκε με τον αριθμ. 668/4-7-2018 έγγραφό μας.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ       ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


ΤΑ ΜΕΛΗ


 1.  
ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΠΑΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΨΑΘΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΚΩΣΤΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

 1.  
ΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr