Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Έχεις παράπονα; Πες τα στην αστυνομία

Νέος πρωτοποριακός θεσμός από την αστυνομία – Απευθείας και δια ζώσης «γραμμή» της ηγεσίας με τους πολίτες – Συστήνεται επιτροπή αξιωματικών που θα ακούει όσα τους προβληματίζουν – Δημιουργείται παρόμοιος θεσμός και για τους αξιωματικούς. 
Έναν… πρωτοποριακό θεσμό βάζει «μπρος» η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα δίνει πλέον την δυνατότητα στους πολίτες να συζητούν απευθείας μαζί της και να της εκφράζουν τα προβλήματά τους.
Με απόφαση του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, καθιερώνεται, για πρώτη φορά και από τον Αύγουστο κιόλας, ημέρα ακρόασης των πολιτών, από πενταμελή επιτροπή ανώτατων επιτελικών αξιωματικών, αλλά και ημέρα ακρόασης για τους αστυνομικούς, προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί.
Η πενταμελής επιτροπή θα αποτελείται από τους προϊσταμένους των Κλάδων του Αρχηγείου και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του ίδιου του αρχηγού, με στόχο να εμπεδωθεί η νοοτροπία της συνεργασίας, αλλά κυρίως να εξασφαλιστεί η αποδοχή και η στήριξη του έργου της αστυνομίας από πλευράς πολιτών.
Οι μέρες και οι ώρες της ακρόασηςΗ επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημά που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00, αρχής γενομένης από την τελευταία μέρα του Αυγούστου.
Αντίστοιχα, ως ημέρα ακρόασης αστυνομικών που θέλουν να εκθέσουν τα προβλήματά τους, καθιερώνεται η τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης από τους πολίτες, είναι πολύ μεγάλος και καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού, προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηrequest.chief@astynomia.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-692.59.86, καθημερινά από 10.00 έως 13.00.
Κατ’ εξαίρεση, για τον τρέχοντα μήνα τα αιτήματα θα υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 21-25 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: