Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Για την πορεία των εργασιών του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού ενημερώθηκε ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Περλεπές



Είναι γνωστό πως το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού – δηλαδή η ενοποίηση των τριών βασικότερων μνημείων της πόλης μας (Θολωτός Τάφος- Αρχαίο Θέατρο – Παναγία η Σκριπού) σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, της ΕΦΑ Βοιωτίας και του Δήμου Ορχομενού – δεν αποτελεί «στοίχημα» μόνο για την τοπική μας κοινωνία αλλά και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Γι` αυτό και το ενδιαφέρον των Περιφερειακών Συμβούλων και εν γένει των Στερεοελλαδιτών που αναγνωρίζουν την ιδιαίτερη ιστορική αξία του Ορχομενού και του πολιτισμού των Μινυών καθώς και την κομβική σημασία της ανάδειξης της Παναγίας η Σκριπού για τον θρησκευτικό τουρισμό, είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο. Ο λόγος αυτή τη φορά για τον Περιφερειακό Σύμβουλο, τ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Περλεπέ, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη μας για να δει από κοντά τις εργασίες που ήδη εκτελούνται κατά την α` φάσης. Μια επίσκεψη με αφορμή την διοργάνωση της χθεσινοβραδυνής συναυλίας μέσα στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο της ΕΦΑ Βοιωτίας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Περλεπές είχε τη χαρά να ενημερωθεί αυτοπροσώπως από την Έφορο κα Αλεξάνδρα Χαραμή για τις εργασίες και τα νέα ευρήματα, έργο το οποίο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί με περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ στο σύνολό του.

Παράλληλα, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης είχε και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορχομενού και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο στο γραφείο του, δίνοντας του την ευκαιρία να ενημερωθεί ακόμη αναλυτικότερα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, καθώς και για την δρομολόγηση κι άλλων πολλών προτάσεων που χρηματοδοτούνται ή θα χρηματοδοτηθούν χάρις στην αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας μας με τον Δήμο Ορχομενού, χάρις στο αμέριστο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη για τον τόπο μας. 


Ο κ. Περλεπές φάνηκε πως χάρηκε την σύντομη αυτή περιήγηση στην έδρα του Δήμου μας, αν κρίνουμε από την ανάρτησή του στα social media, λίγο μετά την ολοκλήρωση της Αυγουστιάτικης Συναυλίας στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού… «Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με βρήκε ν` απολαμβάνω μια συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού. Πήγα από νωρίς για να δω τις εργασίες της α` φάσης του Αρχαιολογικού Πάρκου που χρηματοδοτεί η Περιφέρειά μας κι` είχα τη χαρά να συναντήσω αρχικά την Έφορο Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, κι` ακολούθως τον έμπειρο Δήμαρχο Ορχομενού και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο. Φεύγω εμπλουτισμένος από την αύρα του χώρου, από τα όσα ωραία έχουν σχεδιαστεί γι` αυτό το ιστορικό κομμάτι της Στερεάς γης...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: