Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Δονακών*: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ξηρονομής δίνει … όνομα στο ήδη ξακουστό λάδι της περιοχής!!!Είναι γνωστό πως οι ελαιώνες της ευρύτερης περιοχής της Ξηρονομής παράγουν ένα από τα καλύτερα σε ποιότητα λάδια σ` όλη 
τη Βοιωτία.
Επίσης είναι γνωστό , όμως, πως η τυποποίηση και γενικότερα το brand name ενός προϊόντος του πρωτογενή τομέα, θα «επιστρέψει» στον παραγωγό του, την ίδια την υπεραξία.
Ο  συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων φάνηκε πως ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα  από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Ξηρονομής (Δ.Δ. του Δήμου Θηβαίων), ο οποίος μέσα από τη σελίδα του στα social media μας έκανε γνωστή την τυποποιημένη πλέον μορφή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου της περιοχής. Και το όνομα αυτού: Δονακών! 

Μπράβο σας!!!


* Ο Παυσανίας παραδίδει ότι ο Νάρκισσος ερωτεύτηκε τη δίδυμη αδελφή του, που είχε πεθάνει πρόωρα. Ο νέος έβρισκε παρηγοριά στα ήσυχα νερά του Δονακώνα, όπου το είδωλό του του θύμιζε έντονα την αδελφή του. Ο τόπος που αναφέρει ο Παυσανίας ως Δονακών («με καλάμια») τοποθετείται νοτιοδυτικά των Θεσπιών, δίπλα στον χείμαρρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr