Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΑΡΔΗΝ: ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

Η Αττική βιώνει την χειρότερη καταστροφή από πυρκαγιές της σύγχρονης ιστορίας της. Μέσα σε ένα απόγευμα, σε μερικές ώρες, δεκάδες συμπολίτες μας κάηκαν (και δυστυχώς η καταμέτρηση συνεχίζεται), ο αριθμός των αγνοουμένων είναι αδιευκρίνιστος και οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Όσα και αν ψελλίζουν οι ανίκανοι και επικίνδυνοι κυβερνώντες μας, περί «ασύμμετρου φαινομένου», η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Το μεταπολιτευτικό κράτος είχε πολλά στραβά, αλλά μέχρι ένα σημείο μπορούσε να τα διαχειρίζεται –πότε καλύτερα και πότε χειρότερα– βασικά προβλήματα (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κ.ά.) που μέχρι ένα βαθμό προκαλούσε το ίδιο. Αυτό τελείωσε πλέον, το κράτος μας, με τεράστιες τις ευθύνες των Συριζαίων που παραμένουν στις καρέκλες τους 3,5 χρόνια, είναι πια κλινικά νεκρό. Τα τεράστια υπερπλεονάσματα των προηγούμενων ετών προέκυψαν κατά κύριο λόγω από το ψαλίδισμα των δημόσιων επενδύσεων. Και οι δημόσιες επενδύσεις, παρόλο τον στραβό και κοστοβόρο τρόπο που γίνονταν, διατηρούσαν εν ζωή το ελληνικό κράτος. Την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων την πληρώνουμε στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τις υπόλοιπες καταστροφές και θα τις πληρώσουμε ακόμα πολύ ακριβά στο μέλλον. Στον πτητικό στόλο μεγάλο ποσοστό αεροπλάνων και ελικοπτέρων δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω βλαβών.
Ο στόλος της Πυροσβεστικής έχει χρόνια να ανανεωθεί (χαρακτηριστική η καταγγελία πυροσβεστών της Λακωνίας που κλήθηκαν να παραλάβουν οχήματα 40 ετών! http://lakonikos.gr/epikairothta/item/135459-kataggelia-ton-pyrosveston-tis-lakonias-gia-fortiga-xarous).
Τα ίδια χάλια και με τον ατομικό εξοπλισμό των πυροσβεστών (σχετική επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής που δημοσιεύτηκε στις 19/7/18https://www.eaps.gr/?p=4776). Για να μην αναφέρουμε το κλίμα διάλυσης και νεποτισμού που κυριαρχεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Και το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες του Τόσκα πιάστηκαν στον ύπνο.
Παρόλο το μέγεθος της τραγωδίας και της οργής παρακολουθούμε κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμους ανίκανους να κάνουν το οτιδήποτε. Να συντονίσουν στο ελάχιστο τις υπηρεσίες και να κατευθύνουν στοιχειωδώς τους πολίτες. Η μόνη ανησυχία της κυβέρνησης ήταν να μην ανακοινωθούν νεκροί μέχρι ο Τσίπρας να εκτελέσει το σόου του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Μόλις έκανε δηλώσεις άρχισε να διαρρέει ο αριθμός των νεκρών. Η Περιφέρεια και η καθόλα αρμόδια, άθλια Ρένα Δούρου, για άλλη μια φορά είναι εξαφανισμένη. Μόνο οι τοπικοί δήμαρχοι έμειναν να μιλούν και αυτοί για να ανακοινώνουν τον αριθμό των νεκρών.
Περιοχές της χώρας, σαν αυτής της Ραφήνας, μπορεί να έχουν δομηθεί με άναρχο, ίσως και παράνομο τρόπο. Οι ευθύνες της πολεοδομίας, αλλά και ιδιωτών είναι μεγάλες, με την άναρχη δόμηση, αλλά όπως και να έχει είναι αδιανόητο, περιοχές που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις πυρκαγιές (πόσα καλοκαίρια δεν έχουμε δει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ότι καίγεται ο Νέος Βουτζάς;) να μην έχουν ένα απλό σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Είναι αδιανόητο η πολιτεία, η περιφέρεια και οι δήμοι να μην έχουν οργανώσει, τουλάχιστον από τον Μάιο και τον Ιούνιο μήνα, όλους τους πολίτες και ειδικά τους μαθητές των δασωμένων περιοχών να μπορούν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις πυρκαγιές.
Τώρα πια όμως είναι αργά για τα κροκοδείλια και υποκριτικά δάκρυα, στα οποία αναλώνονται οι κρατικοί αξιωματούχοι, το αίμα δεκάδων ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα θα τους στοιχειώνει για πάντα.
Και είναι τόσο άθλιοι ώστε δεν έχουν τη στοιχειώδη τσίπα να παραιτηθεί έστω και ένας από δαύτους. Ας ξεκουμπιστούν λοιπόν όλοι μαζί, γιατί αν μείνουν και άλλο στην εξουσία δεν θα αφήσουν κυριολεκτικά τίποτε πίσω τους παρά αποκαΐδια και νεκρούς Έλληνες, –στη Μακεδονία, τη Θράκη, στο Αιγαίο– και δυστυχώς κυριολεκτικά, στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Κίνηση Πολιτών  Άρδην
-Ιούλιος 2018-

Δεν υπάρχουν σχόλια: