Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ψήφισμα Συμπαράστασης για την εθνική τραγωδία στην Περιφέρεια Αττικής από τον Δήμο Ορχομενού


Η απερίγραπτη συμφορά των συνανθρώπων μας στην Περιφέρεια Αττικής εξ` αιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου 2018 θα παραμείνει για όλους μας μια μαύρη μέρα για το πανελλήνιο.
Η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις περιουσίες τους που έγιναν στάχτη σε μία νύχτα αλλά και στην  επόμενη ημέρα και βήματα που πρέπει να γίνουν να  βοηθήσουμε στην γρηγορότερη αποκατάσταση των πληγέντων στους δήμους Ραφήνας – Πικερμίου,  Μαραθώνα και Μεγαρέων.
Ως ένδειξη συμπαράστασης, ο Δήμος Ορχομενού προβαίνει ομόφωνα στην σύνταξη του παρακάτω Ψηφίσματος Συμπαράστασης για την εθνική τραγωδία στην Περιφέρεια Αττικής.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού μπροστά στην εθνική τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττική, αποφασίζει ομόφωνα:
1. Εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τους συνανθρώπους μας  που έχασαν τη ζωή τους και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς τους.
2. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σ` εκείνους που αγωνίστηκαν για να διασώσουν τους συνανθρώπους μας με όλες τους τις δυνάμεις.
3. Ζητά από την Πολιτεία να κινητοποιήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.
4. Συντάσσεται με την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να συνδράμει οικονομικά απευθείας τους πληγέντες Δήμους μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης
 «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874».
5. Καλεί τους δημότες του Δήμου μας σε κάθε μορφή αλληλεγγύης στους πληγέντες και ο  Δήμος Ορχομενού αναλαμβάνει την υποχρέωση να  συνδράμει με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει.
7. Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων, καθώς και στην Κυβέρνηση.


Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

Λάμπρος Αριστ. Ρόδης                               Αλέξανδρος Ζυγογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: