Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Βοήθημα στήριξης από την Περιφέρεια σε χιλιάδες ωφελούμενους για πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ


Ανακούφιση για πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προσφέρει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία για την παροχή επιδότησης σε χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, έρχεται σε μία περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνονται οι αιτήσεις διακανονισμού και από πολίτες της Στερεάς όπως σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, στη δέσμη των μέτρων πρόνοιας και αλληλεγγύης, η Περιφέρεια αποφάσισε να εντάξει και την επιδότηση για την πληρωμή λογαριασμών  από νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπακογιάννης, δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι  οικιακοί καταναλωτές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία διακανονισμού και τηρούν τη συμφωνία διακανονισμού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Διακανονισμών της ΔΕΗ και είναι ενήμεροι 30/06/2018 και θα παραμένουν ενήμεροι ως προς τις οφειλές τους στις 31/08/2018.

Το ποσό της εφάπαξ επιδότησης ανά υποκατηγορία δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:

α) 100 ευρώ για γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα
β) 150 ευρώ για άτομα με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

«Για το επόμενο βήμα της Περιφέρειας, στο πέρασμά της προς την έξοδο από την κρίση, χρειάζονται όλοι. Δεν περισσεύει κανένας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν κρατάμε ισχυρή την κοινωνική συνοχή. Όταν διαθέτουμε όπλα κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Δεν είναι ευχή, γίνεται πράξη με όλα τα προγράμματα που τρέχουμε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα που έχουμε λάβει, δίνουμε και μία ανάσα στις οικογένειες που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς του ρεύματος» δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Κώστας Μπακογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: