Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Εκταμιεύεται από την ΚΕΔΕ το ποσό των 600.000 προς τους πυρόπληκτους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων


Γ. Πατούλης: «Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χρονοτριβές σε ότι αφορά τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τόσο σκληρό τρόπο»

Συνεπής ως προς τη δέσμευση της για τη λήψη πρωτοβουλιών άμεσης ανακούφισης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, η ΚΕΔΕ ολοκλήρωσε σήμερα τις σχετικές διαδικασίες εκταμίευσης του ποσού των 600.000 ευρώ, το οποίο θα αποδοθεί στους πυρόπληκτους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.
Κατόπιν σχετικής εντολής του Προέδρου της Γ. Πατούλη οι υπηρεσίες της ΚΕΔΕ κινήθηκαν με ταχύτητα προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή χρονοτριβή στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κατά τη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στη Ραφήνα, η κατανομή του ποσού θα γίνει ισομερώς στους τρεις Δήμους που επλήγησαν, οι οποίοι θα τα αποδώσουν στις πυρόπληκτες οικογένειες, μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
« Η Αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού ενωμένη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από αυτή την τραγωδία. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ που κινήθηκαν αστραπιαία και καταφέραμε μέσα σε λίγα 24ωρα να κάνουμε πράξη την πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλούμε  την κυβέρνηση να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα και να προχωρήσει στην άμεση απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης του ποσού του 1.5 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ προς τους Δήμους που επλήγησαν, κατόπιν και του σχετικού αιτήματος της ΚΕΔΕ.
 Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για καθυστερήσεις και χρονοτριβές σε ότι αφορά τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τόσο σκληρό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: