Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ψήφισμα από το ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών για την εθνική τραγωδία


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα και την ανείπωτη εθνική τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, αποφασίζει ομόφωνα:
1. Εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.
2. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες και αγωνίστηκαν για το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
3. Ζητά από την Πολιτεία να κινητοποιήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.
4. Άμεσα να αποδοθούν οι ευθύνες για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.
5. Καλεί τους δημότες του Δήμου Λεβαδέων και όλους τους πολίτες σε κάθε μορφή αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Ο Δήμος Λεβαδέων αναλαμβάνει άμεσα την οργάνωση της αλληλεγγύης των δημοτών του, καθώς επίσης και την υποχρέωση να  συνδράμει με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει, βάσει των αναγκών των Δήμων που επλήγησαν.
6. Για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, απαιτείται επάρκεια μέσων και προσωπικού και ουσιαστικός έγκαιρος σχεδιασμός. Απαιτούνται έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
7. Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνος και Μεγαρέων, καθώς και στην Κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: