Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Απρόσκοπτα συνεχίζεται η άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου – Απαντήσεις για όλα δίνει η Αντιπεριφερειάρχης σήμερα στο Star Κεντρικής Ελλάδας




Σε πλήρη λειτουργία έχουν τεθεί από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας τα αντλιοστάσια της Υλίκης και του Μόρνου για την εξυπηρέτηση της άρδευσης της Κωπαίδας.

7 εκατ. κυβικά νερού από το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στο Μόρνο αναμένεται να παροχετευτούν συνολικά στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί στην ευαίσθητη περιοχή του Αγίου Δημήτριου και του Ορχομενού προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα η άρδευση των καλλιεργειών.


Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά η περιφέρεια έχει ελέγξει τον αγωγό μεταφοράς του νερού από το αντλιοστάσιο του Διστόμου μέχρι τα δύο σημεία απόληξης ώστε το σύνολο της ποσότητας που αντλείται από το Μόρνο να παροχετεύεται στις επίμαχες περιοχές. 20 ημέρες λειτουργεί χωρίς εμπλοκές και το αντλιοστάσιο της Υλίκης.

Επιμένει η περιφέρεια για την αγροτική οδοποιία στην Κωπαίδα 




Παράλληλα, η Περιφέρεια επιμένει στη νομική γνωμοδότηση για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στην Κωπαίδα και ξεκαθαρίζει ότι το πάγιο ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται στον κανονισμό της άρδευσης της περιφέρειας και ψηφίστηκε ομόφωνα από το περιφερειακό συμβούλιο αφορά την πρόσβαση στα αντλιοστάσια, την συντήρηση αυτών, και όχι στο αγροτικό οδικό δίκτυο, καλώντας παράλληλα το Δήμο Λεβαδέων να επιτρέψει τη διεξαγωγή του έργου της αγροτικής οδοποιίας όπως προβλέπει η σχετική προγραμματική σύμβαση.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τον Απρίλη ξεκίνησε η προετοιμασία για την αρδευτική περίοδο 2018 του Κωπαϊδικού Πεδίου. Εδώ και ένα μήνα είναι σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Υλίκης  καθώς επίσης  μπήκαν σε λειτουργία στον κατάλληλο χρόνο οι 5 αντλίες του Μόρνου.  Έχουν συντηρηθεί όλα τα αντλιοστάσια , υπάρχει επάρκεια νερού και είναι δρομολογημένες όλες οι παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την αρδευτική διαδικασία.

 « Είμαστε έτοιμοι . Βρισκόμαστε στο μέσο της  αρδευτικής περιόδου . Η δυναμική όλων των αντλιοστασίων μας είναι στο μέγιστο της απόδοσής τους . Υπάρχει επάρκεια νερού.  Παλεύουμε ,  ελέγχουμε  , για να διαχειριζόμαστε το κάθε πρόβλημα που προκύπτει» τόνισε η     Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: