Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Σημαντικές ανακοινώσεις για τον τομέα των μεταφορών έγιναν από τη Λιβαδειά - Μείωση στις τιμές των διοδίων εξήγγειλε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Μαυραγάνης


Δώδεκα χρόνια μετά, η Λιβαδειά αποτέλεσε και πάλι την επιλογή του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) καθώς το περασμένο Σαββάτο και στην έδρα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ακούστηκαν πολύ σημαντικές διαπιστώσεις αλλά και … ειδήσεις που αφορούν τον πολύ κρίσιμο αυτό τομέα της εθνικής οικονομίας, σε άμεση σχέση και με το εξαγωγικό προφίλ της χώρας.  Παρουσία του Στερεοελλαδίτη  Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Νίκου Μαυραγάνη, του Προέδρου της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, του Προέδρου της ΕΕΣΥΜ κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη καθώς και του οικοδεσπότη κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, η πανελλήνια αυτή συνάντηση με θέμα «Ελληνικές Μεταφορές, Εξελίξεις – Προβληματισμοί – Προκλήσεις» ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένη.



 Πλούσια σε όλα της ήταν  17η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Μεταφορών που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, με στόχο την ενημέρωση για την προοπτική ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, δίνοντας έμφαση στους πολύ σημαντικούς συμμετέχοντες και στο υψηλό επίπεδο των εισηγήσεών τους.


Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στα πρόσωπα που τίμησαν την πανελλήνια αυτή συνάντηση στη Λιβαδειά, όπως στον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Νίκο Θηβαίο, ο οποίος είχε – μεταξύ άλλων – να κάνει μια πολύ σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία, που αφορά την ίδρυση Σχολής Logistics στη Βοιωτία…

Χαιρετισμό έκανε, μεταξύ άλλων, και ο Βουλευτής ΝΔ κ. Ανδρέας Κουτσούμπας αλλά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κουδούνης, ο οποίος ανέδειξε και στην κλειστή συνάντηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες, το θέμα της σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής με τον σιδηρόδρομο. Ας τον ακούσουμε…


Στη συνέχεια, την παρουσίαση των θέσεων της Επιμελητηριακής Κοινότητας έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος ανέφερε – μεταξύ άλλων –  πως «ο τομέας των μεταφορών μπορεί να γίνει ο καταλύτης στην προσπάθεια της Ελλάδας να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να προσελκύσει νέες, μεγάλες επενδύσεις! Τα Λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, να είναι διαμεσολαβητικός κόμβος και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Χρειαζόμαστε καλύτερες υποδομές για να εκμεταλλευτούμε τη στρατηγική θέση της χώρας».

Ακολούθησε η ανάλυση των θέσεων της ΕΕΣΥΜ από τον Πρόεδρό τους  κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, πολλές από τις οποίες έχουν συμπεριληφθεί και στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για τις μεταφορές.
Σημαντικές ανακοινώσεις από τη Λιβαδειά έκανε και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της 17ης Συνδιάσκεψης Μεταφορών.












Γενικότερα, στην 17η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών συμμετείχαν ο Λειβαδίτης Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ κ. Μπάμπης Παπασπύρος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς κ. Λαμπρόπουλος, στελέχη της Eurobank καθώς και οι κκ. Σ. Κάπρος, Καθηγητης Πανεπιστημιού Αιγαίου, Γ. Παναγιωτόπουλος, Δντης Supply Chain &Operations Ernst &; Young Ελλάς, Α. Κενανίδης, Πρόεδρος ΟΦΑΕ, Π. Παπαντωνίου, Συγκοινωνιολόγος, ΓΓ ΣΕΣ, Λ. Παπαχαραλάμπους, Οικ. Επόπτης, Επιμ. Βοιωτίας, Ν. Ροδόπουλος, Πρόεδρος ΕΕL, Β. Ζειμπέκης, Επ. Καθηγητής Πανεπ. Αιγαίου, Αντιπρόεδρος ΕΕL, Δημ. Κατσώχης, Συγκοινονιολόγος (τ) Αντιπρόεδρος ΣΕΣ, Δ. Λεμονάκης, Αντιπρόεδρος ΕΕΣΥΜ, Α.Καμαρινάκης, Υποναύαρχος ΛΣ (εα), Χ. Δούκας, Πρόεδρος ΟΛΑ, Δ. Δημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστ. Θράκης, Πρόεδρος Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γ. Γαζής, (τ) Πρόεδρος Επιμ. Φωκίδας, τοπικοί Βουλευτές, εκπρόσωποι Περιφέρεις Στερεάς Ελλάδος, τοπικών Αρχών, Φορέων και Επιχειρήσεων, Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα (ΕΒΕΑ-Χ. Λαμπρόπουλος, Αργολίδας- Δ. Μαγκλάρας, ΒΕΠ- Ανδριανός Μιχάλαρος, Βοιωτιας-Λ. Παπαχαραλάμπους, Έβρου-Ζ.Σαρδάνης, ΕΒΕΘ-Χ. Καραισαίδης, ΕΒΕΠ- Δ. Λεμονάκης, Ευβοίας- Δ. Κατσίκας, Ιωαννίνων, Λέσβου- Π. Φραντζέσκος-Κ. Σωτηράκης, Μαγνησίας-Σ.Κοπάλης, Πρεβέζης-Α. Τσάλης, Ρεθύμνης-Δ.Προβιάς, Φθιώτιδας Τ και Α Μαντζάνας, Φωκίδας-Ν. Κουλός, Σάμου, Χανίων-Ε. Κοτσάκης, ΟΦΑΕ, ΟΛΑ, Super Fast Ferries, HELLASTRON, FORTH CRS AE, RE.DE-PLAN AE και άλλων μελών του ΕΕΣΥΜ. 
Αξίζει να σημειωθεί πως "αφανείς πρωταγωνιστές" αυτής της πανελλήνιας διοργάνωσης ήταν ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΠΒ κ. Λουκάς Παχαραλάμπους καθώς και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: