Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα αναβαθμίζει και το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς


Την προγραμματική σύμβαση για το έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση, που προβλέπει την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τη δημοπράτηση από τον Δήμο Λεβαδέων, είναι προϋπολογισμού 330.000 ευρώ και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις που καθιστούν το στάδιο ασφαλές και σύγχρονο.

 Οι παρεμβάσεις  που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Eργασίες Πυρασφάλειας στους χώρους του Δημοτικού Σταδίου
·         Εργασίες πυρανίχνευσης στο χώρο του γυμναστηρίου κάτωθεν των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου
·         Οικοδομικές εργασίες που περιλαμβάνουν εργασίες αποξηλώσεων μεταλλικών κατασκευών, κιγκλιδωμάτων και τοιχοπετασμάτων, διανοίξεις νέων προσβάσεων για την εκκένωση του σταδίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υγρομόνωση στη βόρεια εξέδρα του σταδίου και ανακατασκευή χώρων καυστήρων και δεξαμενών πετρελαίου.

«Έργο παρέμβασης στην καθημερινότητα» το χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μετά την υπογραφή της σύμβασης.


«Αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς αυτή την σύμβαση και φυσικά χωρίς την εξασφάλιση των πόρων από την Περιφέρεια. Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να έχει κοινόχρηστους χώρους και χώρους άθλησης ασφαλείς και προσβάσιμους για όλους, αλλά και την οικονομική αδυναμία πολλών δήμων να ανταπεξέλθουν. Και σε αυτή την περίπτωση, η Περιφέρεια, κάνει αυτό που έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα. Μαζί με τα μεγάλα έργα ανάπτυξης σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, προχωρά σε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής και αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: