Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Με πράξεις ετοιμάζεται να «απαντήσει» η Δημοτική Αρχή στην αγωνία των κατοίκων της Τ.Κ. Διονύσου



Οριστική απάντηση στην αγωνία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Διονύσου αναμένεται να δώσει με αποφασιστικό τρόπο το άμεσο επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, όσον αφορά την ασφαλή κίνηση των αγροτικών μηχανημάτων από και προς το χωριό τους, θέμα που προέκυψε επιτακτικά  ύστερα από την επίσημη έναρξη των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού – Α` Φάση Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και την τμηματική κατάργηση της διαμπερούς διέλευσης από την οδό Μινύα, η οποία συνδέει με τον πιο άμεσα τρόπο το εν λόγο Δ.Δ. με το κέντρο τον Ορχομενό ( http://orchomenos-press.blogspot.com/2018/05/10-10.html ).
 
Η παλιά γέφυρα Διονύσου σήμερα... 
Η Δημοτική Αρχή – η οποία παρευρέθηκε και στην πρόσφατη συνέλευση των κατοίκων – ήρθε αντιμέτωπη ακόμη και με την αγανάκτησή τους, που σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη του έργου αλλά με την δική τους ασφαλή διέλευση στο κωπαϊδικό πεδίο με μεγάλα μηχανήματα και βαριά οχήματα, όπως κι εκείνοι υποστήριξαν.
Ο Δήμαρχος – που εξήγησε εκεί  το χρονοδιάγραμμα του έργου -  στάθηκε  στην χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος Ορχομενού για την αγροτική οδοποιία, της οποίας η πρόσκληση είχε ανοίξει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Νοέμβρη του 2017 αλλά η ένταξη των προτάσεων ολοκληρώθηκε τελικά  στις αρχές του Ιουνίου 2018  (http://orchomenos-press.blogspot.com/2017/09/blog-post_141.html - http://orchomenos-press.blogspot.com/2018/06/500000-13.html ), έργο που  έρχεται να συνδεθεί άμεσα και με την ασφαλέστερη διέλευση όλων, μέσω της ασφαλτόστρωσης της βασικότερης αρτηρίας του αναδασμού, δηλαδή του δρόμου 14 μέτρων που συνδέει το Συνοικισμό των Αγίων Θεοδώρων με το Δ.Δ. Διονύσου και όχι μόνο. 
Μ` άλλα λόγια,   η Δημοτική Αρχή με απόλυτο σεβασμό στα όσα εκφράζουν οι κάτοικοι και το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, είναι αποφασισμένη πλέον «να δώσει απαντήσεις με πράξεις»…



Ήδη, η πλέον άμεση λύση δόθηκε με τον καθαρισμό περιμετρικά της νέας και της παλιάς γέφυρας στο Ποταμάκι - ένα από τα αιτήματα που είχε εξ` αρχής θέσει στη Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Βελέντζας . 
Τις επόμενες μέρες θα έχει τοποθετηθεί επίσης και έντονη προειδοποιητική σήμανση, όπως εξήγησε στην επί τόπου επίσκεψη του Προέδρου κ. Βελέντζα και της Αντιδημάρχου κας Κραβαγγέλη, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας  κ. Βασίλης Τούντας,  ο οποίος θα κάνει τις οριστικές εισηγήσεις προς τον Δήμαρχο και το ΔΣ για την διαμόρφωση των οριστικών λύσεων – παρεμβάσεων που να υλοποιηθούν άμεσα στην περιοχή.  
Ασφαλώς και θα επανέλθουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: