Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ γιορτάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
12:00 – 16:00
Μουσικά «Ραδιοκύματα» στο Μουσείο

Τι συμβαίνει όταν ένα Αρχαιολογικό Μουσείο συνεργάζεται με έναν ραδιοφωνικό σταθμό; Τι θέση έχει η μουσική και το ραδιόφωνο στη ζωή μας; Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής στις 21 Ιουνίου 2018, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και ο Simple Radio, σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι. Περιηγηθείτε στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών με τον ραδιοφωνικό μουσικό παραγωγό Νίκο Γεωργακόπουλο στα decks. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί, πως η μουσική συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του ανθρώπου. Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί μια ραδιοφωνική μουσική εκπομπή, να μάθουμε για το ραδιόφωνο και να ανακαλύψουμε μέσα από τα πλούσια και μοναδικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών τη δύναμη της μουσικής.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
18:30 – 19:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ξένες Αγκαλιές»

Η επικοινωνία μέσω της μουσικής  των Ελλήνων μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας», με την ομάδα μουσικών προσφύγων της δομής της Ριτσώνας.  Οι δύο μουσικές ομάδες συναντήθηκαν στον καταυλισμό, έπαιξαν τις μουσικές τους και στη συνέχεια συναντήθηκαν ξανά  στη γιορτή του σχολείου, όπου παρουσίασε η κάθε ομάδα, στη δική της εκδοχή, ένα κοινό παραδοσιακό τραγούδι.
Δύο έθνη, δύο γλώσσες, δύο πολιτισμοί, δύο μουσικές προσεγγίσεις, πολλά κοινά σημεία. Οι ομάδες συζητούν, η μουσική ενώνει. Οι πρόσφυγες παρακολουθούν και συμμετέχουν στην εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου. Όλοι μαζί παίζουν κοινούς μουσικούς δρόμους. Η μουσική συνομιλία, τους φέρνει κοντά! Το αποτέλεσμα; Παραγωγή Πραγματικού Πολιτισμού!
Το ντοκιμαντέρ είναι δημιουργία της ομάδας "Doc'n Roll", στα πλαίσια του προγράμματος HΟΜΕ NEW HOME του StoryDoc.

Doc'n Roll:
Στέλιος Καζακίδης, Μαρία-Ιωάννα Κακάτσου, Νικηφόρος Κουρμπέτης, Μανώλης
Πανουσάκης, Χρήστος Τραμπάζαλης, Θεόφιλος-Ιάσονας Τσουκαλάς
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Πιλαφά
Πρωτότυπη Μουσική: Νικηφόρος Κουρμπέτης
Μοντάζ: Γιάννης Ξηρουχάκης
Σύμβουλος Σκηνοθεσίας/Σεναρίου: Κώστας Σπυρόπουλος


Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: