Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Θρησκευτικός Τουρισμός & Προσκυνηματικές περιηγήσεις από το Σεπτέμβρη δωρεάν στο Δημόσιο ΙΕΚ Λιβαδειάς* – Μια ειδικότητα απαραίτητη για τη Βοιωτία με τα διάσπαρτα μνημεία της!


   

Το Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς στα πλαίσια επεξεργασίας της πρότασης για τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων για το νέο εξάμηνο 2018Β (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2018) προτείνει τις παρακάτω ειδικότητες:


·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
·         ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
·         ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Θρησκευτικός Τουρισμός & Προσκυνηματικές περιηγήσεις :
Μια νέα ειδικότητα, απαραίτητη για τη Βοιωτία!!!


Στους σκοπούς της Ειδικότητας εντάσσεται η ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, σε Έλληνες και ξένους προσκυνητές, σε φιλέρευνους τουρίστες αλλά και σε θαυμαστές της Τέχνης, μέσα από θρησκευτικές – προσκυνηματικές περιηγήσεις και πολιτισμικά “οδοιπορικά”, στους δρόμους που χάραξαν θρησκείες, λαοί και πολιτισμοί κατά τη μακραίωνη ιστορία της χώρας. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι της ειδικότητας θα παρέχουν εξειδικευμένες και στοχευμένες υπηρεσίες με τελικό αποδέκτη περιηγητές, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που επισκέπτονται έναν χώρο ή περιοχή προκειμένου να γνωρίσουν μία θρησκεία και τα επιμέρους στοιχεία της είτε προκειμένου να ικανοποιήσουν θρησκευτικές – λατρευτικές ανάγκες τους.
Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας των σπουδών του και την απόκτηση του αντίστοιχου Κρατικού Διπλώματος, ο Συνοδός Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα μπορεί να συνοδεύει ομάδες ή μεμονωμένα άτομα σε χώρους θρησκευτικού- Προσκυνηματικού ενδιαφέροντος.
Θα μπορεί να υποστηρίζει τη σχεδίαση ημερήσιου ή και πολυήμερου προγράμματος στις επισκεπτόμενες περιοχές αλλά και να προσαρμόζει τα δεδομένα τόσο των προσκυνητών όσο και των προς επίσκεψή χώρων.
Θα μπορεί να συντονίζει την θρησκευτική- Προσκυνηματική περιήγηση με τυχόν άλλες τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις (Ιερές Πανηγύρεις, προσκύνημα Ιερών εικόνων, κτλ) άλλα και να συνδυάζει με άλλες εναλλακτικές μορφές περιήγησης.

Πρόγραμμα Μαθημάτων
1. ΑΡΧΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
2. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
3. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
4. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
5. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
6. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
7. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ
8. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
9. ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ
10. 2η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΕΠΙΛΟΓΗ)
11. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
12. ΥΓΙΕΙΝΗ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
13. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ
14. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ MARKETING – ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
15. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
16. ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

*Η τελική επιλογή, ποιες από αυτές θα προταθούν,
 θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση των ενδιαφερομένων. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΙΕΚ Λιβαδειάς Δελφών 24-26 και ώρες από 14:00 έως 17:00 τηλ. 2261028170 καθημερινά για να δηλώσουν ενδιαφέρον. 
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι σημαντική για την δημιουργία των νέων ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: