Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Ο» Boutigue hotel : Καλορίζικος ο πρώτος ξενώνας στην «καρδιά» του Αρχαιολογικού Πάρκου – Ένα πρώτο λιθαράκι για την εικόνα ενός Ορχομενού που θέλει ν` αλλάξει!!!


Όταν πριν από εννιά περίπου χρόνια, το ΔΙΑΖΩΜΑ προσκλήθηκε να επισκεφθεί την ιστορική μας πόλη, κάποιοι ρομαντικοί είχαν αποφασίσει να ανακαινίσουν με αποφασιστικότητα το θέμα της «ανάδειξης των θησαυρών» μας, διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πολλά χρόνια  που δυστυχώς όμως δεν είχε τύχει κάποιας τακτικής στρατηγικής για την επίτευξή του. Ο κ. Σταύρος Μπένος και η ομάδα των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν στη Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ δούλεψαν για εμάς, σχεδίασαν την πρόταση του «Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» και μαζί με τους αιρετούς έθεσαν πλέον το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων για την κατάκτηση αυτού του φιλόδοξου στόχου, ο οποίος ως γνωστόν έχει πάρει το δρόμο του (https://orchomenos-press.blogspot.com/2018/06/blog-post_625.html ) .

Η α` φάση είναι ήδη προς υλοποίηση ενώ το επόμενο διάστημα τόσο η β` φάση (διαμόρφωση της οδού Μινύα)  όσο η γ` και δ` φάση (Περιβάλλον χώρος Σκριπούς και αναστήλωση των κελιών της)  θα πάρουν επίσης τον ανάλογο δρόμο, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής και την αμέριστη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, της ΕΦΑ Βοιωτίας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τι αξία, όμως, θα είχαν όλα αυτά εάν η νέα αυτή εποχή με την οποία η εικόνα του Ορχομενού προβλέπεται ν` αλλάξει για πάντα, δεν συνοδευτεί και με τις ανάλογες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ιδιωτών ,  οι οποίες θα έρθουν να «χτίσουν» μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον «Ορχομενό της επόμενης μέρας»;;;



Ένα τέτοιο, πρώτο και άξιο προβολής παράδειγμα αποτελεί η ολοκλήρωση του «Ο» Boutigue Hotel, του πρώτου ξενώνα που στην κυριολεξία … ακουμπά στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, βασισμένο το όραμα του Ορχομένιου επιχειρηματία κ. Κώστα Τσαμπά και της οικογένειάς του.












Ανήσυχος από τα γεννοφάσκια του, ο κ. Τσαμπάς είναι ο πρώτος επενδυτής του Τουρισμού στον τόπο μας, ο πρώτος που δημιουργεί μια αμιγώς τουριστική επιχείρηση στην ιστορική μας πόλη, στην οποία έβαλαν το... χεράκι τους και μπόλικοι ακόμη δημιουργικοί Ορχομένιοι,  για να φτάσει στο τελικό  εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!! 

Καλορίζικος, λοιπόν, ο ξενώνας «Ο» Boutigue Hotel*
και καλή διαμονή σ` όσους 
 επιλέξουν τον Ορχομενό για την απόδρασή τους!

Αξίζει και θα επανέλθουμε!!!

*ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ 
ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΩΝΑ 
ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 34 ΟΡΧΟΝΕΝΟΣ 
 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΛΑΣ – ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: