Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Δέκα χρόνια Ιεράρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την εκλογή (24 Ιουνίου 2008) και την εις Επίσκοπον χειροτονίαν του (28 Ιουνίου 2008),  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, όπου διηκόνησε για 26 συναπτά έτη, και συγκεκριμένα στο Καθολικό, όπου πριν από δέκα χρόνια χειροτονήθηκε Επίσκοπος, ευχαριστώντας τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του στην ταπεινότητά του καθώς και τον Θεοφόρο Όσιο Λουκά, του οποίου τις πρεσβείες επικαλείται.


Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ανέφερε ότι το ιστορικό και βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά αποτελεί τη Γαλιλαία του, μια ξεχωριστή Γαλιλαία που αναπαύει, ειρηνεύει και ξεκουράζει.   

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πνευματικά παιδιά του Σεβασμιωτάτου, συνεργάτες, κληρικοί και λαϊκοί, εθελοντές στα έργα αγάπης της Μητροπόλεως και πιστοί, οι οποίοι εξέφρασαν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο, στον οποίο ευχήθηκαν πολυετή ποιμαντορία.

Ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους, τα πνευματικά του παιδιά, τους κληρικούς, τα μοναστήρια, τους συνεργάτες και εθελοντές σε όλες τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές δομές της Μητροπόλεως και το λαό που ο Θεός του εμπιστεύθηκε.

Ευχαρίστησε όλους, παρόντες και απόντες, καθώς και τους καλοπροαίρετους που δεν έκλεισαν την πόρτα της καρδιάς τους, όπως είπε, στην αλήθεια και την αγάπη του Θεού και στην καθημερινή προσπάθεια έκφρασης αυτής της αγάπης και της ανθρωπιάς σε κάθε εμπερίστατο συνάνθρωπο.

Ευχαρίστησε όλους που συμβάλουν στο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας λέγοντας: «Ό,τι έγινε το κάναμε όλοι μαζί και έδωσε ο Θεός να συνεχίσουμε τα έργα αγάπης που μας κληροδότησε ο πνευματικός μας πατέρας Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, και νέες δομές να δημιουργηθούν και οι χώροι της Εκκλησίας να συντηρούνται και να εκφράζουν την αύρα της ανοιχτής αγκαλιάς που μπορεί να αγκαλιάζει τον καθένα και όλους μαζί».

Επίσης, ζήτησε τις προσευχές όλων για την ταπεινότητά του, και ζήτησε συγγνώμη από όσους έθλιψε ή πίκρανε.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στους ανθρώπους που του στάθηκαν στη ζωή του, τους μακαριστούς γονείς του Ευάγγελο και Αντωνίνα, τα αγαπημένα του αδέλφια, τον μακαριστό πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Χριστουπόλεως Πέτρο, τον μακαριστό αδελφό και φίλο του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Νικόδημο, τους αειμνήστους και σεβαστούς γέροντες που γνώρισε στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά και τους μακαριστούς ιερείς της Μητροπόλεώς μας που εκοιμήθησαν, με πρώτο τον π. Δημήτριο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον οποίο γνώρισε το 1978 και ο οποίος, όπως είπε, ήταν στην πορεία της ζωής του ο ευεργέτης του, ο προστάτης του, ο πατέρας του και μια παρουσία που πάντα τον στήριζε και τον ενέπνεε.

Στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των κληρικών ευχήθηκε ο Ηγούμενος της Μονής του Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης, εκφράζοντας λόγους υιικής αγάπης προς το πρόσωπο του Επισκόπου. Επίσης, πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο ένα επιγονάτιο, δώρο των πατέρων της Μονής.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος στο αρχονταρίκι και την αυλή της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, όπως τότε που ήταν Ηγούμενος, συνομίλησε με όλους τους πιστούς και τους πρόσφερε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα, ευχαριστώντας τους για την αγάπη τους. Πηγή http://www.imtl.gr 





Δεν υπάρχουν σχόλια: