Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κ. Γαβρόγλου: Από τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ


Από τον Ιούνιο του 2020 θα ισχύσει το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα ανακοινωθεί άμεσα και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα φοιτούν στην γ΄ λυκείου.

«Θα είναι δομημένο γύρω από το ποια θα είναι η Γ΄ Λυκείου. Δεν μπορεί από τη Α΄ Λυκείου τα παιδιά να έχουν το άγχος των εξετάσεων. Πρέπει να αποδραματοποιηθούν» υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ διέψευσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις χωρίς καμία εξέταση και κανένα μάθημα στα πανεπιστήμια, χωρίς απολυτήριο. Οι εξετάσεις είναι οργανικό εργαλείο του παιδιού. Κανείς δεν λέει ότι θα πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και θα κάνεις ό,τι θέλεις. Το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα θα είναι γύρω από το απολυτήριο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το απολυτήριο που θα παίρνουν τα παιδιά και με εξετάσεις και με παρουσία και με εργασίες θα είναι αντικειμενικό» σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ - www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: