Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής με θέμα τη λειτουργία της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας


Mετά τα πρόσφατα περιστατικά παραβατικότητας από πρόσφυγες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας,  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου απέστειλε επιστολή,  στις 4/6/2018,  στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα, ζητώντας του να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την εξάλειψή τους. Στις 7/6/2018  επισκέφτηκε τον Δήμο Θηβαίων ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας  προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης με τον κ. Δήμαρχο τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά και θέματα που αφορούν την εν γένει λειτουργία της Δομής.

Παρόλο που αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία αυτής είναι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ΚΕΠΒ Θήβας, ο Δήμος Θηβαίων προσπαθεί να  συμβάλει στο μέτρο του δυνατού,  για να μη δημιουργούνται προβλήματα στην τοπική κοινωνία καθώς και αισθήματα ανασφάλειας, αγανάκτησης και ξενοφοβίας στους δημότες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενέστερα τα  περιστατικά καθώς και τα μέτρα  αντιμετώπισης. Ο κ. Κλάπας διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Δομής και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Θήβας. Ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν είναι η  24ωρη φύλαξη της Δομής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Α. Χατζησταμάτης και κ. Σπ. Κίτσος, υπεύθυνοι της Δομής από το ΚΕΠΒ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών καθώς και από το πρόγραμμα “HELIOS”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: