Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Το Τροφώνιο Ωδείο διοργανώνει 3ωρο-βιωματικό εργαστήρι- circle-singing workshop με την Ελληνοαμερικανίδα Nana SimopoulosΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ,  12.00 -15.00 
Αίθουσα εκδηλώσεων Τροφώνιου Ωδείου

Το βιωματικό Εργαστήρι circle-singing προσφέρει χώρο στη δημιουργικότητα μέσω του ήχου και της φωνής. Προσιτό σε αρχάριους και προκλητικό για προχωρημένους  τραγουδιστές, το πρόγραμμα καλεί τους μαθητές να απελευθερωθούν, μέσα από τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού και της φαντασίας.
Τον όρο circle-singing εισήγαγε ο Bobby McFerrin, μουσικός, τραγουδιστής και μαέστρος, ο οποίος κατά την διάρκεια της πολυετούς  παρουσίας του σαν σόλο καλλιτέχνης, δημιούργησε τους φωνητικούς κύκλους, δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ του κοινού, ερωτήσεις και απαντήσεις μέσω αρμονιών και ρυθμού.
Αυτά τα κυκλικά τραγούδια που συνδυάζονται με χορωδιακά τραγούδια, όχι μόνο δημιουργούν όμορφη μουσική, αλλά καλλιεργούν μια βαθιά αίσθηση χαράς καθώς επίσης και το αίσθημα του "ανήκειν".
Η τεχνική των circle-singing (κυκλικών τραγουδιών)  χτίζει τις βάσεις της μουσικής, σε συνδυασμό με την αρμονία, την ρυθμική  και ακουστική ακρίβεια. Επίσης καλλιεργεί και αναπτύσσει τις παραδοσιακές ικανότητες που χρειάζονται για το τραγούδι, όπως η μείξη, η ισορροπία, η τονικότητα και η ευαισθησία.
Η Nana Simopoulos έχει σπουδάσει με τους Bobby McFerrin, Joey Blake, Rhiannon, David Worm και άλλους και μεταφέρει αυτή την τεχνική των circle-singing  σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό το πρόγραμμα circle-singing (κυκλικών τραγουδιών) είναι πολύτιμο για τραγουδιστές  και μουσικούς όλων των επιπέδων, για δασκάλους και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια κοινότητα, βασισμένη στην εμπιστοσύνη, μια βιωματική εμπειρία με βάση τη δημιουργικότητα που αγκαλιάζει τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο.

Πληροφορίες - Εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής  στη γραμματεία του Ωδείου στα τηλ. 2261087570 & 6976861410.                                                        

(Θα δοθεί συναυλία από την Nana Simopoulos και την ορχήστρα της την ίδια μέρα 
Σάββατο 23/6 στο Art cafe Αστραδενή στις 21.30 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: