Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Στις 10 και 11 Μαϊου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και το το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ στην Αθήνα


Πέμπτη 10 Μαΐου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ
Παρασκευή 11 Μαΐου το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ καθώς
 και του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ με αντικείμενο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης I» στο ξενοδοχείο Divani Caravel τροποποιούνται ως εξής:

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ, ξενοδοχείο Divani Caravel
·         09.00 – 11.00: Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ
·         09.30 – 11.00: Διαπίστευση μελών Γενικής Συνέλευσης
·         11.00: Έναρξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018:
Έκτακτη Κοινή Συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ
·         9.00 -.10.00: Διαπίστευση Συνέδρων
·         10.00: Έναρξη Εργασιών Έκτακτης Κοινής Συνεδρίασης ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ


Η Κ.Ε.Δ.Ε. θεωρεί επιβεβλημένο να τοποθετηθεί επίσημα για τον προγραμματισμό των κινήσεων της ενόψει της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και της κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11 Μαίου,  επειδή τις τελευταίες ώρες διακινούνται από διάφορες πλευρές φήμες ότι έχει δοθεί παράταση δύο μηνών στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ξεκαθαρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι
Πρώτον, η πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν έχει αλλάξει. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών επιστράφηκε ως απαράδεκτο, γιατί δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά οδηγεί στην απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης.
Δεύτερον, επιμένουμε στην άποψη ότι είναι αναγκαίο να δοθεί τουλάχιστον δύο μήνες χρόνος διαβούλευσης, προκειμένου να συζητήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, στη βάση των πάγιων θέσεων που έχει παρουσιάσει η Κ.Ε.Δ.Ε. εδώ και ένα χρόνο, μέσα από τις αποφάσεις τριών συνεδρίων της ( Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα).
Τρίτον, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε από την τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη, ότι θα υπάρξει δίμηνη διαβούλευση. Επιμένουμε στην εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού μας, που προβλέπει:
  • συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, στις αρχές της εβδομάδας και λήψη αποφάσεων πάνω στο κείμενο του Νομοσχεδίου
  • διενέργεια νέας Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ , το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 10 Μαίου, στην Αθήνα , στο ξενοδοχείο Κάραβελ, για λήψη απόφασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας
  • διενέργεια κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ το πρωί της  Παρασκευής, 11 Μαίου , στον ίδιο χώρο.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν εφησυχάζει. Η αλλαγή του συνόλου του περιεχομένου του νομοσχεδίου είναι ο μοναδικός μας στόχος, μέσα απο την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Κυβέρνηση.

Με αφετηρία τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΠΕΔ όλης της χώρας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης, με αφετηρία την Γενική Συνέλευση της προσεχούς Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr