Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Πρόσκληση συγκέντρωσης αρχειακού υλικού


Μια '' συνομιλία'' με την τοπική κοινωνία προκειμένου να ενισχυθεί η συγκέντρωσης αρχειακού υλικού για την Σφαγή του Διστόμου αλλά και γενικότερα υλικού το οποίο δίνει το ''στίγμα'' της  Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας,  ξεκινά το <<Μουσειο Θυματων Ναζισμού>>, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για την Σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 από τους Γερμανούς Ναζί.



Στο πλαίσιο αυτό αλλά και στον απόηχο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το φετινό θέμα της οποίας ήταν ''Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό'', το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού  θα απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση συγκέντρωσης αρχειακού υλικού, μέσω μιας παρουσίασης -ομιλίας στο κτίριο του Δημαρχείου, την προσεχή Παρασκευή, 1η Ιουνίου (7.30 μ.μ.). 
Όπως αναφερεται στην  σχετική πρόσκληση, <<θα παρουσιαστούν στιγμιότυπα στο χρόνο, μέσα από φωτογραφίες, ιστορικές πηγές και έγγραφα, για να ιχνηλατηθούν μνήμες του τόπου, να μεταβιβαστεί το κοινό αίσθημα της συλλογικότητας. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η καταγραφή, αποτύπωση και αξιοποίηση της συλλογικής μνήμης του Διστόμου>>.

Το Μουσειο Θυματων Ναζισμού Διστόμου εμφανίζει μια αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό - Σχολεία, Σύλλογοι και φορείς, Πανεπιστήμια και μεμονωμένοι επισκέπτες ) που τα τελευταία χρόνια φτάνουν τις 12.000 κατ΄ έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: