Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Θήβα


Για τρίτη συνεχή χρονιά υποδέχεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το “EKO Ράλλυ Ακρόπολις”, στηρίζοντας έμπρακτα τον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.
Φέτος η διοργάνωση  έρχεται με νέα ταυτότητα, με προσθήκη και τρίτης ημέρας (1-3 Iουνίου) και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό της, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή της Ειδικής Διαδρομής στο Μοσχοπόδι Θηβών την 1η Ιουνίου 2018, ανασχεδιασμένη και με περισσότερα χιλιόμετρα . Η ειδική διαδρομή παρουσιάστηκε από τον Αλυτάρχη του EKO Ράλλυ κ. Νίκο Μανώλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και των συνδιοργανωτών,  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων  κ. Σπύρου Νικολάου με τον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ κ. Δημήτρη Μιχελακάκη, τον Αλυτάρχη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων  κα Ανίτα Πασαλή και τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Αλεξόπουλο,  στην οποία συμμετείχε επίσης και ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Ε. Θήβας κ. Φάνης Αργύρης , προκειμένου δια ζώσης να συζητηθούν θέματα  που αφορούσαν τη βελτίωση της χωμάτινης διαδρομής και των εναλλακτικών διαδρομών ασφαλείας, την πρόσβαση των θεατών ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και θέματα καθαριότητας.
Η εκκίνηση της αγαπημένης και δημοφιλούς Ειδικής Διαδρομής θα γίνει 100 μέτρα έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και θα τερματίσει λίγο πριν το Δασαρχείο (διαδρομή περίπου 30,5 χλμ).  

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση της Ειδικής Διαδρομής στο Μοσχοπόδι:
“Το EΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένα παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός. Διεξάγεται με διοργανωτή την ΟΜΑΕ, με εξουσιοδότηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA) και προσμετρά στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Έχει  την  υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των  Δήμων απ' όπου περνούν οι διαδρομές. Είμαστε ικανοποιημένοι που επιστρέφει η Ειδική Διαδρομή στην πόλη μας. Πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας και προβάλλει τη Θήβα, επομένως  τη  στηρίζουμε  και συμβάλλουμε στην προετοιμασία με τα μέσα που διαθέτουμε.  Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το ΚΕΠΒ Θήβας και την ΟΜΑΕ για την αγαστή συνεργασία και εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση”.
Δεν υπάρχουν σχόλια: