Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβαδειά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία από την περιφέρεια της Τσιανγκσού της Κίνας


Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο συνάντηση της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου με αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων, οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη  για να ενημερωθούν σχετικά με την αγροτική παραγωγή της περιοχής μας. 


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος, Χρήστος Κυπραίος, Νίκος Τζουβάρας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Θανάσης Φορτώσης και το μέλος της Επιτροπής κ. Ιωάννα Κανιστρά, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βλασίου κ. Θανάσης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό και τα μέλη του Επιμελητηρίου κ.κ. Δημήτρης Μίχας και Δανιάς, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Ιωάννης Τασούλας και ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ο Αιχμέας” κ. Κωνσταντίνος Σφουντούρης.  
Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τους εκπρόσωπους της περιφέρειας Γιανγκτσού, της δεύτερης πολυπληθέστερης περιφέρειας της Κίνας, στη Λιβαδειά  για να ενημερωθούν για τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα που παράγονται στη βοιωτική γη.  Αναφέρθηκε στους δύο αρχαίους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα και στην Κίνα που επηρέασαν την ευρύτερη περιοχή τους και υπογράμμισε ότι η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που φέρουν οι δύο χώρες μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη πολιτιστικών συνεργασιών που θα συμβάλλουν στην κοινωνικοπολιτιστική προσέγγιση των δύο λαών και στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.  Στο πλαίσιο αυτό, η αγροτική παραγωγή μπορεί  να αποτελέσει έναυσμα, ώστε Κινέζοι πολίτες να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά τις ιδιαίτερες ποικιλίες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο λαϊκό πολιτισμό της ελληνικής υπαίθρου συμμετέχοντας σε ταξίδια εναλλακτικού τουρισμού, του αγροτοδιατροφικού τουρισμού.
Από την πλευρά τους, οι Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τη χαρά τους που επισκέπτονται την Ελλάδα και σημείωσαν ότι ο στόχος της επίσκεψής τους  είναι να αναπτυχθούν συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς για την αγορά ελαιολάδου, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση ελαιολάδου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιφέρειας Γιανγκτσού. 
Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους γεωργικών και εμπορικών φορέων της περιοχής μας, οι οποίοι ενημέρωσαν την κινέζικη αποστολή τόσο για την ποικιλία των γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή όσο και για τη συνολική παραγόμενη ποσότητα τους. Όλοι οι εκπρόσωποι επεσήμαναν ότι η παραγόμενη ποσότητα σαφώς και δεν επαρκεί για να καλύψει την μεγάλη ζήτηση της κινεζικής αγοράς, ωστόσο υπογράμμισαν ότι η ειδοποιός διαφορά των βοιωτικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων εστιάζεται στην εξαιρετική ποιότητα τους, καθώς ακολουθούν όλους τους κανόνες βιολογικής καλλιέργειας και βιολογικής κτηνοτροφίας.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της συνεργασίας, ενώ οι Κινέζοι αξιωματούχοι τους κάλεσαν να συμμετάσχουν στο Διεθνές Συνέδριο για την Αγροτική Παραγωγή που πραγματοποιείται στην επαρχεία της Γιανγκτσού, κάθε Σεπτέμβριο.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων συνόδευσε και ξενάγησε τους Κινέζους αξιωματούχους στις πηγές της Κρύας, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: