Τρίτη 22 Μαΐου 2018

1η παιδική χορωδιακή συνάντηση στην αυλή του 5ου Δημοτικού Θήβας

«Στα μουσικά σχολεία οι καβγάδες και οι συγκρούσεις μηδενίζονται», είπε συνάδελφος εκπαιδευτικός της μουσικής προστρέχοντας σε σχετικές επιστημονικές έρευνες.
« Η μουσική εξημερώνει …» , αναφέρει σε κείμενό του ο Πολύβιος ο Μεγαλοπολίτης που υπάρχει και στο βιβλίο των Αρχαίων της Γ΄ Γυμνασίου.

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό ξεκίνησε μια προσπάθεια από την κ. Νίκη Πανταζάτου, τον κ. Αντώνη Τσαρουχά και εμένα με στόχο τη θεσμοθέτηση παιδικών χορωδιακών συναντήσεων. Αν πάει καλά, από την επόμενη χρονιά η σκυτάλη θα δοθεί από το 5ο Δημοτικό Θήβας σε κάποιο άλλο σχολείο και … πάει λέγοντας.
Η ΔΗΚΕΘ, ο πρόεδρός της κ. Κώστας Χαρέμης και η διευθύντρία της κ. Στέλλα Δεληκωνσταντή αγκάλιασαν αυτή την ιδέα και την στήριξε. Έτσι, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλέσουμε στην 1η παιδική χορωδιακή συνάντηση που θα γίνει στην αυλή του 5ου Δημοτικού, στους Αγίους Θεοδώρους, την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.
Παραδοσιακά τραγούδια, Τσιτσάνης, Γκάτσος και Χατζιδάκις θα παρελάσουν μέσα από τις άγουρες μα καλλίφωνες φωνές των μικρών μαθητών. Μουσικά όργανα θα ενισχύουν την προσπάθεια των παιδικών χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, των φίλων παραδοσιακής μουσικής Θήβας, του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δ.Σχ. Ερυθρών και του 5ου Δημ. Σχολείου Θήβας.
Σας περιμένουμε ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: