Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

8 Μαρτίου: Μήνυμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μα, κάθε μέρα δεν πρέπει να είναι ημέρα της γυναίκας;   
Τις γυναίκες τις αγαπάμε, τις σεβόμαστε κάθε μέρα του χρόνου ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να κάνουμε, αλλά η 8η  ΜΑΡΤΙΟΥ είναι ένα ορόσημο και μια αφορμή για να υπενθυμίσουμε τους αγώνες και τη μάχη της γυναίκας κατά της ανισότητας και των διακρίσεων  και δεν πρέπει με τίποτα να επισκιάζεται η πραγματική της σημασία.

8η  ΜΑΡΤΙΟΥ: ημέρα μνήμης των αγώνων της που ξεκίνησαν στις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1857 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Είναι μια μέρα αποτίμησης των κατακτήσεών της και συγχρόνως, αφετηρία νέων στόχων και επιδιώξεων σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο για την κατάκτηση των δικαιωμάτων της. Από τότε, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και η πολιτεία έχει αναγνωρίσει, τυπικά, την ισότητα, αλλά η κοινωνία είναι, ακόμα, εγκλωβισμένη στα παλιά πρότυπα, μη αναγνωρίζοντας πολλές από τις κατακτήσεις της. Ας μη ξεχνάμε, όμως, και τη θέση της γυναίκας του τρίτου κόσμου που, ακόμα, παλεύει για στοιχειώδη δικαιώματα!

Η γυναίκα είναι από τη φύση της  ένα υπέροχο πλάσμα,  με τα ελαττώματα της, αλλά είναι η πηγή της ζωής και όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στην πατρίδα μας καλείται και λειτουργεί σαν ανάχωμα στην πλημμύρα. Καλούμαστε και έχουμε γίνει το στήριγμα της οικογένειας κάνοντας θυσίες και προσπάθειες για να απαλυνθούν οι συνέπειες της κρίσης.  Συγχρόνως, η γυναίκα μάχεται για την προστασία της μητρότητας, των δικαιωμάτων των παιδιών και ζητά την προστασία της πολιτείας για την πολλαπλή εκμετάλλευσή της.

Στις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 1908 γυναίκες πάλι της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε απεργία με σύνθημα:

«ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ»
Το ψωμί σήμαινε την οικονομική ασφάλεια
 και τα τριαντάφυλλα καλύτερη ποιότητα ζωής.

Λίγα τριαντάφυλλα είναι μια αναγνώριση, όμως  χρειάζεται αγώνας! Από τότε, η γυναίκα αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για δουλειά, για αξιοπρέπεια και για το σεβασμό που της οφείλεται.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας στέλνει φιλικούς χαιρετισμούς σε όλες τις γυναίκες του νομού μας, με την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι αγωνιζόμενες κάθε μέρα, όλες μαζί, θα κερδίσουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ να ζούμε σε μια κοινωνία με αλληλοσεβασμό, χωρίς φυλετικές διακρίσεις, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας [ειδικά σήμερα στην Ελλάδα που έχει γίνει σταυροδρόμι πολιτισμών] και χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, κάνοντας πράξη τη διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου ότι:

ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ , 
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η Πρόεδρος

Άντζελα Πανταζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: