Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Εκσυγχρονίζονται οι κατασκηνώσεις στη θέση «Ασπρονέρι» Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Μώλου

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση του έργου που αφορά στην επισκευή, στη συντήρηση και την αναβάθμιση των δομών στις κατασκηνώσεις Α’ Καμένων Βούρλων. Στις κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στη θέση «Ασπρονέρι» Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Μώλου, ξεκινούν έργα προϋπολογισμού 1.138.000 ευρώ για την αναβάθμιση των συνθηκών στους χώρους που φιλοξενούνται παιδιά μικρής ηλικίας, κατά τους θερινούς μήνες, με κατασκευή νέων οικίσκων, δικτύου πυρόσβεσης και ύδρευσης, αλλά και δομών για τη φιλοξενία και την ελεύθερη πρόσβαση παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν με την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης, την  κατασκευή ραμπών πρόσβασης στις τουαλέτες, τους ξύλινους οικίσκους και τους κοινόχρηστους χώρους των παιδιών με ειδικές ανάγκες, τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς, τις εργασίες στις τουαλέτες και την αλλαγή των ειδών υγιεινής, τις τεχνικές παρεμβάσεις στο κτίριο των μαγειρείων και της τραπεζαρίας αλλά και με τις παρεμβάσεις τόσο στο ηλεκτρολογικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Με αφορμή την έναρξη των έργων, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού των κατασκηνώσεων με βασικές προτεραιότητες την ασφάλεια των παιδιών, την υγιεινή αλλά και την πρόσβαση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που έως σήμερα ήταν ανέφικτη.

«Μέχρι σήμερα οι κατασκηνώσεις δεν ήταν για όλα τα παιδιά, με το έργο αυτό, μετατρέπονται σε έναν υγιή χώρο και για τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα. Σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες ώστε όλοι οι γονείς να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους θα περάσουν μερικές ημέρες με απόλυτη ασφάλεια. Παρεμβαίνουμε για να κάνουμε τις κατασκηνώσεις σύγχρονες, τηρώντας όλους τους κανόνες για την πυρόσβεση, την ύδρευση, την αποχέτευση, αλλά και για να προσφέρουμε χαρά σε ακόμη περισσότερα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: