Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Στη Σκριπού ο πανηγυρικός εορτασμός του Ευαγγελισμού και η Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Οι εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν από το πρωί της 23ης Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και λήγουν το βράδυ της 25ης Μαρτίου ημέρα Σάββατο.
23η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη: Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
24η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, Ώρα 11:00: Προσκύνημα μαθητών Λυκείου, Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων και Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου στο Μνημείο Πεσόντων. Στέψη Ηρώου με την εξής σειρά: Α) Λύκειο, Β) 1ο Γυμνάσιο, Γ) 2ο Γυμνάσιο, Δ) 1ο Δημοτικό Σχολείο, Ε) 2ο Δημοτικό Σχολείο και ΣΤ) Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο.
25η Μαρτίου ημέρα Σάββατο, Ώρα 10:30:
Οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα στις 7:30π.μ.
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ορχομενού (Παναγία η Σκριπού), όπου καλούνται να προσέλθουν:
- Ο Ιερός κλήρος - Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος - Ο κ. Πρόεδρος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου - Ο κ. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού μετά των συμβούλων - Ο κ. Διευθυντής του Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού μετά των καθηγητών - Οι κ. Διευθυντές των Γυμνασίων μετά των καθηγητών - Ο κ. Διευθυντής του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας μετά των καθηγητών - Οι κ. Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων μετά των διδασκάλων - Η κ. Διευθύντρια του Π. Νηπιαγωγείου μετά των νηπιαγωγών - Οι κ. Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. ,Οργανισμών και Τραπεζών - Οι Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι - Οι κ. Πρόεδροι Γεωργικών Συνεταιρισμών - Οι κ. Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων - Όλος ο λαός της πόλης
Ώρα 10:30: Άφιξη κ. Δημάρχου, έναρξη δοξολογίας.
Μετά το τέλος της δοξολογίας στον Ιερό Ναό θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Κυριαζή Αντωνία, φιλόλογο του 1 ου Γυμνασίου Ορχομενού.
 Στη συνέχεια στο μνημείο των Πεσόντων θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και θα καταθέσουν στεφάνια οι: 1. Δήμαρχος 2. Πρόεδρος Δ.Σ. εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης 3. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού 4. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού 5. Διευθυντής Ενιαίου Λυκείου Ορχομενού 6. Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ορχομενού 7. Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Ορχομενού 8. Διευθυντής Σχολείου 2ης Ευκαιρίας 9. Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού 10. Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού 11. Διευθύντρια Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου Ορχομενού Κατόπιν τα τμήματα παρελάσεως θα αποχωρήσουν από το Μνημείο Πεσόντων και θα πάρουν θέση στο χώρο συγκεντρώσεως στην Πλατεία Ευαγγελιστή Λουκά.
 Η παρέλαση μπροστά από τους επισήμους θα γίνει με την εξής σειρά : 1. Φιλαρμονική η οποία θα πάρει θέση απέναντι από τους επισήμους 2. Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο 3. 1 ο Δημοτικό Σχολείο 4. 2 ο Δημοτικό Σχολείο 5. 1 ο Γυμνάσιο 6. 2 ο Γυμνάσιο 7. Ενιαίο Λύκειο Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: 1. Τα της Ιεροτελεστίας ο Εφημέριος του Ιερού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού (Παναγία η Σκριπού).
2. Τα της τάξεως ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.
3. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αραπατσάκος Χρήστος , υπάλληλος του Δήμου Ορχομενού. Το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών.
 Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Δήμαρχος Ορχομενού

Λουκάς Υπερήφανος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: