Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ συμμετείχε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς  πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ. Η συμμετοχή των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα – μεταξύ άλλων και των μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς -  ήταν μαζική, με ουσιαστικές τοποθετήσεις και προβληματισμούς από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και της ΜμΕ επιχειρηματικότητας.  Η Γ.Σ. υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ και κατέληξε σε ψήφισμα σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. 



Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης επισήμανε τις δυσκολίες που περνάει το ελληνικό εμπόριο, τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται και τον ρεαλισμό με τον οποίο πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν οι έμποροι την καθημερινότητα στην περίοδο της κρίσης. Στάθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες επιβάλλεται να καταλήξουν γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, προκειμένου να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος και να παράξουν άμεσο αποτέλεσμα, ικανό να απελευθερώσει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας. Η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρον άδωρον». Μέσα σε αυτό το κλίμα, η αντοχή της ΜμΕ εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όριά της. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με στόχο την στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η ΕΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, με ουσιαστικό και διαφανή διάλογο να συνεννοηθούν με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου.  Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα προς τον πολιτικό κόσμο της χώρας:


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Κατά την συνεδρίαση της 19ης Μαρτίου 2017, με την συμμετοχή των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα, ασχολήθηκε εκτεταμένα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η κοινωνία γενικότερα εν μέσω της κρίσης, της ύφεσης, της οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχώς καθυστερούμενης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές. Αποφάσισε, μέσα από τις παρεμβάσεις των μελών της να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει τα κάτωθι:

Η ΕΣΕΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ
       Τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και τον αφελληνισμό των μεγαλύτερων της ελληνικής αγοράς.
       Την υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
       Την ασφαλιστική αδικία των τέως ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.
       Την συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας και την εξάντληση του εμπορίου.
       Την μη εφαρμογή της Αρχής της Νησιωτικότητας και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Η ΕΣΕΕ ΖΗΤΑΕΙ
1.  Την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού επιχειρηματικού και ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού».
2.  Επιλογή ένταξης όλων των ελευθέρων επαγγελματιών χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις σε έναν αποτελεσματικό και αντικειμενικό μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού.
3.  «Πάγωμα» ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών. 
4.  Επίσπευση της άρσης των capital controls.
5.  Εφαρμογή των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας σε αφορολόγητο και προστασία πρώτης κατοικίας για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα.
Κατόπιν αυτών, η Γ.Σ. καλείται να αποφασίσει και να εκδώσει το ακόλουθο:

Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α

Ο πολιτικός κόσμος του τόπου και πρωτίστως η Κυβέρνηση:
       Οφείλει πολλά στους Έλληνες πολίτες, που αδιαμαρτύρητα αποδέχθηκαν όλες τις συνέπειες της λαίλαπας της κρίσης, που δέχθηκαν να φτωχύνουν οι ίδιοι, που αναγκάστηκαν να πτωχεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για να μην πτωχεύσει και επίσημα η χώρα το 2010.
       Οφείλει να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία στην κανονικότητα.
       Οφείλει να ανατάξει την οικονομία.
       Οφείλει να συνθέσει τη πορεία για ένα σύγχρονο και άξιο κράτος, όχι κράτος - εργοδότη, αλλά κράτος - πάροχο δημόσιων υπηρεσιών στον πολίτη.
       Οφείλει να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στο εξωτερικό και πολιτικής σταθερότητας στο εσωτερικό.
       Οφείλει να σεβαστεί και να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα.
       Οφείλει να αναστρέψει το εσωτερικό κλίμα δυσφορίας και θυμού.
       Οφείλει να διασφαλίσει ότι οι θυσίες μας οκτώ ετών και ο κόπος πολλών γενεών Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένα.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεσμεύτηκε να αποσταλεί από την ΕΣΕΕ σχετική επιστολή με το περιεχόμενο των συστάσεων της EuroCommerce προς τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα. Τέλος, ευχαριστώντας το Σώμα για την πολύτιμη συνεργασία του στην υλοποίηση όλων των ενεργειών και δράσεων της ΕΣΕΕ, επεσήμανε την ισχυρή παρουσία των 237 αντιπροσώπων από όλη την επικράτεια, οι οποίοι με τις γόνιμες παρεμβάσεις τους ισχυροποιούν τις συνεχείς προσπάθειες της ΕΣΕΕ για την διαμόρφωση ενός καλύτερου οικονομικού κλίματος στην ελληνική αγορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: