Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Σκουρλέτης: Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία των ΟΤΑ, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τη σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες. «Δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο - τομή στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει περισσότερο έναν χαρακτήρα επιδιόρθωσης σημαντικών καθημερινών προβλημάτων», διευκρινίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα epoli.gr.
Ενδεικτικά αναφέρει ότι προβλέπει τη χορήγηση των Ατομικών Μέσων Προστασίας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, τη διεύρυνση των κατηγοριών που εντάσσονται στην επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία, τη χορήγηση μικρής αποζημίωσης ως εξόδων κίνησης σε δημοτικούς συμβούλους μεγάλων σε έκταση δήμων και αντιμισθίας σε αντιδημάρχους που σήμερα δεν τη λαμβάνουν, τη ρύθμιση χρεών προς τους ΟΤΑ και την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΥΑ.
Σχετικά με την άρνηση μερικών δημάρχων να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων, ο υπουργός ξεκαθαρίζει πως «οι παρατάσεις των συμβάσεων μπορούν να γίνουν άμεσα από τα, υποχρεούμενα ως προς αυτό, αρμόδια για τις προσλήψεις όργανα, με μια διαπιστωτική πράξη. Πλέον δεν υπάρχουν "γκρίζα" σημεία ή δικαιολογίες».
Αναφερόμενος στη στάση της ΚΕΔΕ απέναντι στον διάλογο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», αναφέρει ότι «κρίνοντας με αυτοδιοικητικά κριτήρια είναι ακατανόητη η αποχώρησή της από το διάλογο. Με πολιτικά όμως, μπορεί να είναι απόλυτα κατανοητό, ιδίως όταν βλέπουμε την ΚΕΔΕ να ταυτίζεται με τις προτεραιότητες της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και να υιοθετεί χαρακτηριστικά φτηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού τα οποία διακρίνουν τη ΝΔ. Αναρωτιέμαι εάν αυτό είναι που θέλουν οι δήμαρχοι της χώρας» τονίζει και καταλήγει: «η τεχνητή πόλωση δεν λειτουργεί εις βάρος εκείνου που νομοθετεί, αλλά εκείνου που απέχει. Αν θέλει και μπορεί η ΚΕΔΕ, ας κάνει λίγο υπομονή και θα έχει πολλές προτάσεις, θέσεις και απαντήσεις να αξιολογήσει. Έχουμε όμως, το δικαίωμα να καθορίσουμε εμείς το πότε θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση».
(AΠΕ-ΜΠΕ)
Πηγή: Σκουρλέτης: Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/327280/skoyrletis-sti-voyli-tin-erhomeni-evdomada-nomoshedio-gia-toys-ota#ixzz4cQoPKhEl

Δεν υπάρχουν σχόλια: