Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η Στερεά Ελλάδα και στην Γερμανία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας της Στερεάς Ελλάδας, πέντε επιχειρήσεις παραγωγής οίνου συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση οίνου και ποτών «Prowein» που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, οίνου και ποτών, στον κόσμο που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες παραγωγούς, επισκέπτες, δημοσιογράφους και εμπόρους.

Η Περιφέρεια στηρίζει την συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, κρίνοντάς τη επιβεβλημένη από τα στοιχεία που δείχνουν ό,τι η αγορά της Γερμανίας απορροφά έως και το 50% των ελληνικών εξαγωγών οίνου. Επίσης, δίνεται ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για την επαφή και τη σύναψη συμφωνιών των παραγωγών και εμπόρων με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.



Επαφές με αντικείμενο την επιχειρηματική εξωστρέφεια, πραγματοποίησε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μετέβη, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Θέμη Χειμάρα, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της έκθεσης. Για τη συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αύξηση των εξαγωγών και της προώθησης της παραγωγής μας είναι μαραθώνιος. Βρισκόμαστε σε ένα διαρκές τρέξιμο σε όλο τον κόσμο για να επιτύχουμε το στόχο μας. Να κάνουμε ότι μπορούμε ως ομάδα με τους καλλιεργητές, τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες μας, για να ξεκολλήσουμε από τη μιζέρια και να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ρυθμούς ανάπτυξης. Ήδη η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και γι αυτό δεν θα σταματήσουμε, θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο και θα δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την οικονομία μας. Η συμμετοχή μας εδώ είναι σημαντική και χαίρομαι γιατί το κρασί της γης μας βρίσκει φανατικούς οπαδούς από κάθε γωνιά του πλανήτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: