Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις ενός Βυζαντινού Μνημείου» εντός του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού

Μια ακόμη αφορμή είχε η εκπαιδευτική μας κοινότητα για να επισκεφτεί στην αστείρευτη ιστορική μας πόλη. Έτσι, στο πλαίσιο του τριήμερου Συνεδρίου Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης με θέμα: «Αξιοποιώντας τα μουσεία , τα τοπία μνήμης και τους γεώτοπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα» που θα διοργανωθεί στη Θήβα, εκπαιδευτικοί απ` όλη την Ελλάδα ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού.






Το συνέδριό τους συνδιοργανώνουν η  Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η γ.γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου συνεδρίου αξιοποιούνται στην Βοιωτία το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ο Ιερός Ναός Σκριπούς Ορχομενού, η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, όπου στους επιλεγμένους αυτούς τόπους διενεργήθηκαν  βιωματικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων.
Στην πόλη μας έλαβε χώρα το Βιωματικό Εργαστήριο «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις ενός Βυζαντινού Μνημείου», μια περιήγηση – γνωριμία, δηλαδή, με τη Μονή Παναγίας Σκριπούς και με τα μνημεία που γειτονεύουν με αυτήν (Αρχαίο θέατρο, Θολωτός τάφος Μινύα) καθώς και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  Ορχομενού (16ος αιώνας). Υπεύθυνος του Εργαστηρίου ήταν ο κ. Ευστάθιος Γκότσης, Ιστορικός από το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.


*Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Ορχομένιο δάσκαλο κ. Σπύρο Κόκκινο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: