Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Τα 3 φάουλ της συνέντευξης Σκουρλέτη… κατά την ΚΕΔΕ

Η σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη στο e-poli.gr, επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή η Κ.Ε.Δ.Ε..
Ο ίδιος ο Υπουργός με τα όσα λέει στη συνέντευξη του, υποπίπτει σε τρία τουλάχιστον φάουλ : 
1. Παραδέχεται ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του , δεν έχει δοθεί άρτια νομοτεχνικά λύση για το ζήτημα της πληρωμής των συμβασιούχων εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Ο κ. Υπουργός "πετάει" το μπαλάκι στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι αυτό αποδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε από την Κυβέρνηση το ζήτημα.
2. Είναι ο μόνος Υπουργός που ομολογεί ότι κρύβεται κι αρνείται το δημόσιο διάλογο κι ένα τηλεοπτικό debate για το θέμα της αλλαγής του Καλλικράτη. Το επιχείρημα ότι δεν μπορούν "να εξαχθούν συμπεράσματα και να ληφθούν αποφάσεις για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου με μια ώρα συζήτησης στην τηλεόραση" είναι σαθρό. Σε όλες τις πολιτικά προηγμένες χώρες τα τηλεοπτικά debates αποτελούν στοιχείο του δημοκρατικού διαλόγου. Προφανώς ο κ. Σκουρλέτης είναι οπαδός του μοντέλου των "δημοκρατικών μονολόγων".
3. Επιβεβαιώνει ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένες θέσεις ως Υπουργείο ως προς το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, αφού ο ίδιος λέει  " Αν θέλει και μπορεί η ΚΕΔΕ, ας κάνει λίγο υπομονή και θα έχει πολλές προτάσεις, θέσεις και απαντήσεις να αξιολογήσει. Έχουμε όμως, το δικαίωμα να καθορίσουμε εμείς το πότε θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση". Tου απαντάμε ότι και θέλουμε και έχουμε υπομονή για να αξιολογήσουμε τις προτάσεις του, αρκεί να μας τις παρουσιάσει επιτέλους, όπως του ζητάμε εδω και βδομάδες. Αλλά του στέλνουμε κι ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: το πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος δεν θα το καθορίσει από μόνος του. Καμία αλλαγή του Καλλικράτη δεν πρόκειται να προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση και συνεργασία της Αυτοδιοίκησης. Η μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης είναι εθνική κι όχι κομματική υπόθεση. Οι φραστικοί τσαμπουκάδες ότι "εμείς καθορίζουμε πότε θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση" δεν περνούν σε μας.  

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον κ. Υπουργό στις 3 Απριλίου , στην Αθήνα, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: