Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

H Λιβαδειά αποκτά από σήμερα, αν και καθυστερημένα, εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid-19 - Ευχαριστίες από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λιβαδειάς

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι η Λιβαδειά, η πρωτεύουσα του Νομού Βοιωτίας, αν και καθυστερημένα, έχει από σήμερα εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid-19. 

Μετά από τις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες μας, την δημοσιοποίηση του προβλήματος που αφορούσε την τοπική κοινωνία και σε αγαστή συνεργασία με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της περιοχής, λειτουργήσαμε υπέρ των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας, μιας και το θέμα στη προέκταση του αφορούσε το ζήτημα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και επομένως, ως μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, μας αφορούσε άμεσα. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά: 

Tον Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς, που ίσως για πρώτη φορά και για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, δημιουργήσαμε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης και ουσιαστικά της “αποκατάστασης της κοινής λογικής” .   

► Τον βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Κτιστάκη, ο οποίος, στην πραγματικότητα, μετέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, και το δικό μας, άμεσα και αποτελεσματικά στους αρμόδιους για το θέμα του Υπουργείου Υγείας.

► Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου, η οποία άκουσε το κάλεσμα μας για την διεκδίκηση του εμβολιαστικού κέντρου στη περιοχή μας και αντέδρασε άμεσα, θεσμικά και επίσημα

► Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργο Μουλκιώτη, που, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες για το θέμα, προώθησε το αίτημά μας θεσμικά στηρίζοντας την πρωτοβουλία μας.

► Την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και τον Περιφερειάρχη Βοιωτίας Φάνη Σπανό που είναι πάντα στο πλευρό μας.

 Η προσβασιμότητα του πολίτη στο σημείο εμβολιασμού αποτελεί σοβαρό κίνητρο για τον εμβολιασμό αυτό καθ’ αυτό και ακριβώς αυτό ήταν και ο οδηγός μας στις προσπάθειες μας.

Επιμείναμε τόσο γιατί θέλαμε να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα της επιλογής στον εμβολιασμό σε εκείνους με τους οποίους, μετά από χρόνια, σχεδόν, καθημερινής επικοινωνίας και επαφής, έχουμε χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού και επιπλέον διορθώσαμε αυτό που 7 ημέρες πριν χαρακτηρίσαμε ως “πιθανή παράλειψη”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: