Κύριε Γεωργιάδη, ας διευκρινίσουμε μερικά πράγματα.
Περί ομοιοτήτων με τον ΣΥΡΙΖΑ και περί λαϊκισμού Ι: Λαϊκισμός είναι να υπόσχεσαι πριν τις εκλογές την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά τις εκλογές να τον εφαρμόζεις με «επουσιώδεις τροποποιήσεις» (Ελεγκτικό Συνέδριο, 12-2-2020), όπως έκανε η ΝΔ. Και αλήθεια, ποιος μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτός που συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ή αυτός που την απορρίπτει;
Περί ομοιοτήτων με τον ΣΥΡΙΖΑ και περί λαϊκισμού ΙΙ: Το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε το ΕΚΑΣ το 1996, ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάργησε και η ΝΔ διατηρεί την κατάργησή του. Άρα, ποιός από τους δυο μοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ;
Προεκλογικά προτείναμε τεκμηριωμένα την επαναθεσμοθέτηση ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους και η ΝΔ κάνει ότι δεν ακούει…Και ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο. Ποιος μοιάζει με ποιον;
Περί ασθενούς μνήμης Ι:
«Με το ν. 4670/2020 αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη προς το ασφαλιστικό σύστημα και η βιωσιμότητά του μέχρι το 2070, με τις πιο δύσκολες παραδοχές, δημογραφικές, μερικής απασχόλησης, απασχόλησης γενικά, εργασίας στην Ελλάδα» (δηλώσεις Γ. Βρούτση στη Βουλή, 19-2-2020).
Περί ασθενούς μνήμης ΙΙ: Με το ν. 4621/2021 διασφαλίζεται «η επάρκεια των επικουρικών συντάξεων των σημερινών νέων και μελλοντικών συνταξιούχων ως απάντηση στις επιτπώσεις της δημογραφικής γήρανσης στο συνταξιοδοτικό τους σύστημα» (αιτιολογική έκθεση Ν. 4621/2021, «εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος για τη Νέα Γενιά»).
Περί ασθενούς μνήμης ΙΙΙ: Το ΠΑΣΟΚ, με το άρθρο 11 παρ. 3 του ν. 3683/2010 θέσπισε αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε συνάρτηση με το προσδόκιμο ζωής του πληθυσμού της χώρας με σημείο αναφοράς την ηλικία των 65 ετών.
Πράγματι κ. Υπουργέ. Ήταν και αυτό μία από τις επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής Καραμανλή, επί θητείας του οποίου εκτροχιάστηκε η οικονομία και η χώρα βρέθηκε στο χείλος της χρεωκοπίας.
Πώς το είχατε πει τότε κ. Υπουργέ ; «Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η πιο άχρηστη κυβέρνηση απ’ όταν υπάρχει ελληνικό γένος», «πρέπει να αλλάξουμε αυτούς τους άχρηστους» (δικές σας δηλώσεις).
Ήταν τότε που το ΠΑΣΟΚ, μόνο του απέναντι σε όλους τους λαϊκιστές, αφενός αυτούς που θα καταργούσαν τα Μνημόνια με ένα άρθρο και αφετέρου αυτούς με τα Ζάππεια Ι και ΙΙ, κρατούσε τη χώρα όρθια. Και δεν υπολόγισε πολιτικό κόστος. Γιατί το ΠΑΣΟΚ τοποθετεί πρώτα και πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας. Και όχι το κομματικό, όπως έπραξε το κόμμα σας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπεράσματα που προκύπτουν από την ενίσχυση της ασθενούς μνήμης: ο νομοθέτης του 3863/2010 δεν μπορούσε να λάβει υπόψη του τις μεταγενέστερες νομοθετικές πρωτοβουλίες και ιδίως το τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και το νόμο Κατρούγκαλου με τον οποίο αυξήθηκαν βιαίως τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αλλά και διότι – όπως εσείς διαβεβαιώνετε – η βιωσιμότητα και η επάρκεια των συντάξεων είναι διασφαλισμένες μέχρι το 2070, λαμβανομένων υπόψη των χειρότερων δυνατών δημογραφικών σεναρίων, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη: καμία περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας δεν χρειάζεται.
Γι’ αυτό το λόγο, επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει 3 φορές μέχρι σήμερα τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 11 παρ. 3 του ν. 3863/2010. Οι προκάτοχοί σας την απέρριψαν, χωρίς καμία συζήτηση ή αιτιολογία…
Εμείς θα την επανακαταθέσουμε!
Υ.Γ.: Συμφωνούμε απολύτως ότι ο λαϊκισμός πρέπει να μείνει μακριά από το ασφαλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό στη Βουλή και στην κοινωνία έχουμε καταθέσει για το ασφαλιστικό προτάσεις και παρατηρήσεις επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες. Αναζητήστε τις…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου