Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ψήφισμα κατά του νέου φορολογικού από 15 Συλλόγους της Επαρχίας Λιβαδειάς

 ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορικού κλάδου , τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα, υιοθετώντας την πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».
Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά οδηγεί σε αφανισμό τη μεσαία τάξη, ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Η Κυβέρνηση, δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εμπόρων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και τη συνεχή αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων , με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος καθώς επίσης θα έχει και ως βάση τη συνεισφορά εκάστου, ανάλογα με τις δυνάμεις του.
Καταγγέλλουμε λοιπόν και εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας, στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή τους.
Για όλους και όλες εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, αλλά και σε κάθε πολίτη, που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό και που στοχοποιείται γενικά, αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΣΗ» ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ-PALSO ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΟΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΣΩΜΑΤΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: